Industriële verlichting

Onderhoudsvrij. Duurzaam. Solide.

Fabriekverlichting

80% van onze klanten komen uit de maakindustrie en logistiek. Anders gezegd, bij 20% was de marketing verkeerd. Wij hebben het leergeld betaald voor omgevingen met hoge temperaturen, stof, vuil, kwaliteitscontroles en de invloed die verlichting heeft op ploegendienst- en nachtwerk. Wij verlichten fabrieken met de belofte: altijd genoeg licht om veilig te werken. Dat ondersteunen we met 24/7 storingsdienst, onafhankelijke inkoop en eigen monteurs met eigen hoogwerkers.

Enkel A-merken

Wij maken geen armaturen. Door onze samenwerking met partners in de verlichtingsindustrie met een bewezen track-record is kwaliteit vanzelfsprekend. Dat onderstrepen we met een garantietermijn tot 10 jaar. Ook op arbeid.

Omdat wij de engineering doen én projectverantwoordelijkheid dragen, is onze inkoop beter dan de groothandels (TU/ Rexel) en staan we open voor samenwerking met uw huisinstallateur.

Een lichtplan als basis

Met TL- en gasontlading was het simpel: een lamp geeft altijd een bepaalde hoeveelheid licht. Led werkt net even anders. Door de verlichting te berekenen in een lichtplan realiseren we maximale lichtopbrengst, met een goede gelijkmatigheid en een snelle terugverdientijd. Inclusief 3D-simulatie en conform de gedragscode van de NSVV.

Fiscaal voordeel met led verlichting

De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen in de EIA (Energie Inversterings Aftrek) regeling. Deze regeling geeft je in 2020 een fiscaal voordeel van 45% over de investering.

Naast de EIA mag je ook de KIA (Kleine Investering Aftrek) aanvragen, met een fiscaal voordeel tot 28%. De combinatie EIA en KIA maakt dat je tot 79% van de investering mag aftrekken van de fiscale winst.

Light as a Service

Omdat wij met grote merken samenwerken is het mogelijk de verlichting als lease aan te bieden. Zo houd u cashflow voor operationele activiteiten. De besparing kan grote zijn dan de leasekosten, dat maakt niets doen duurder.

De combinatie in lease en fiscaal voordeel is mogelijk. Neem contact op voor meer informatie over de opties.

Voordelen van led verlichting

Een investering die talrijke voordelen oplevert vraagt om een helder en volledig overzicht. Na een overstap op led binnen de bedrijfshalverlichting profiteer je van;

Een bevordering van het welzijn en de productiviteit van je personeel maakt en altijd voldoende licht maakt een veilige werkomgeving. 

60 tot 90% energiebesparing t.o.v. tl-verlichting is haalbaar in combinatie met sensoren. Hierdoor valt de energierekening een stuk lager uit. 

Een complete lichtinstallatie die schokbestendig is, niet warm wordt en bestand is tegen koude temperaturen tot ver onder het vriespunt

Tot 100.00 uur aan onderhoudsarme led verlichting. Het gaat hiermee tot 10x langer mee dan gebruikelijke tl-verlichting.

Het feit dat led verlichting geen opstarttijd kent en perfect is aan te sturen. 

Voor Na

Energiebesparing als nuttig bijkomend effect

Altijd licht om veilig te werken. Dan energiebesparing. Energiebesparing is wel te versnellen. Dat doen we door slim gebruik te maken van lichtmanagement. Dit is het bedienen en dimmen van verlichting op basis van beweging, zonlicht of nieuwwaarde. Elke lichtbron verliest licht, dus ook led. Door de overcapaciteit te reduceren wordt energie bespaard.

Gemiddeld is de besparing bij led verlichting 50% á 60%. Lichtmanagement reduceert het resterende stroomverbruik met wederom 50%, echter tegen een fractie van de kosten van de led verlichting. Hiermee is de terugverdientijd van de complete installatie 2 tot 5 jaar.

Om exact die reden heeft >70% van onze projecten enige vorm van intelligentie in zich.

Informatie over bedrijfshalverlichting?

Geen bedrijfshal is gelijk en zo iedere oplossing uniek. Ben je benieuwd wat een overstap op led verlichting jou onderaan de streep aan voordelen kan opleveren? We berekenen het graag van A tot Z voor je. Bij ons geen valse beloftes of vage berekeningen, maar duidelijke afspraken en harde besparingen zwart op wit in een eigen lichtplan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.