Consultancy

Onafhankelijk, transparant en zeker niet doorzichtig

Het juiste consult, met specialisatie op grotere nieuw- en verbouw

Sterk in Led heeft een consultancy afdeling die gespecialiseerd is in het begeleiden van grotere nieuw- en verbouw voor gebouweigenaren en vastgoedbeheerders.

Door projectbegeleiding en het bepalen van het programma van eisen, bestekteksten en het verrichten van lichtmetingen waarborgen we kwaliteit door kennis. In deze consultancy doet Sterk in Led niet mee met de aanbesteding, maar hebben we een adviserende en controlerende rol in jouw project. Onafhankelijk, transparant en zeker niet doorzichtig.

Onze werkwijze

Lichtontwerp conform NSVV gedragscode

Voor installateurs en grote eindklanten maakt Sterk in Led passende lichtontwerpen in DIALux. Dit doen we conform de gedragscode van de Nederlandse Stichting Voor Verlichitngskunde (NSVV). Dat geeft de zekerheid dat het ontwerp past binnen de gestelde eisen van de klant, het bouwbesluit, ARBO en aangevuld met eisen uit de NEN normeringen. Binnen Sterk in Led is er een gecertificeerd ontwerper door DIAL GmbH.

Bij oplevering van het lichtplan is er een persoonlijke toelichting en documentatie met onder andere werkvlakken, ruimtebepalingen en 3D aanzichten. Ook worden er standaard rasters gebruikt waardoor het nameten conform de NEN1891 mogelijk maakt.

Noodverlichting

Noodverlichting is een veiligheidsvoorziening welke de normale verlichting overneemt als er stroomuitval of calamiteit is. Hierin maken we onderscheid in vluchtweg verlichting, met de bekende groene borden, en noodverlichting die als anti-paniek fungeert. Vaak is noodverlichting verplicht vanuit het bouwbesluit.

Er zijn aanvullende normeringen als bepaald door de NEN. Vaak krijgen we de vraag wat er verplicht is en wat er aanvullende normen zijn vanuit de NEN. Wij helpen je bij het opstellen van een correct noodverlichtingsplan, zowel in decentraal (ieder armatuur eigen accu) als centraal gevoed systeem.

Noodverlichting is bij Sterk in Led altijd consultancy. Wij bepalen samen met jou de risicovolle plekken (als bepaald in de RI&E). Daar betaald de klant ook voor. Dat kan op urenbasis, of op projectbasis. Je bent dan ook eigenaar van het plan en de resultaten en kunt daarmee de markt op. Wij kunnen ook een aanbieding maken, bij opdracht tot realisatie worden de consultancy kosten verrekend in de opdracht. Hiermee is de advisering zonder investering.

Lichtmetingen

Sterk in Led heeft de beschikking over een Jeti Specbos 1201VIS voor spectrale lichtmetingen. De meerwaarde van deze meter ten opzichte van een normale lux-meter, is de totale beoordeling van het spectrum. We krijgen met een spectrale meting inzicht in het zichtbare spectrum, de dominante kleur, blauwlicht schade, kleurechtheid en weergave als CRI en CQS. Ook beoordeling van hinder, waaronder luminantie contrasten.

Toepassingen voor controle op kleurweergave voor onder andere de fruitteelt en schadeherstel sector voor bepaling lichtkwaliteit, maar ook oplevermetingen conform de NEN:1891. Dit is altijd een consultancy beleid, omdat we niet de eigen opdrachten mogen nameten.

Project begeleiding

Sterk in Led is in staat om mee te schrijven aan een programma van eisen en bestekteksten. Dat doen we veelal voor nieuwbouwprojecten, omdat onze core-business en specialisatie in de renovatie van bestaande bouw ligt. Zeker bij grote, complexe bouw is het verstandig een specialist in te schakelen die nét even wat meer weet dan de standaard installateur.

Wij kunnen met de consultancy ontzorgen door actief mee te denken, specialisten op de juiste klus te stellen en door het aanstellen van een projectleider. In het oplevertraject verzorgen we lichtmetingen om garantie op lichtterugval te kunnen waarborgen, maar ook om te controleren of de leverancier de juiste berekeningen en armaturen heeft gebruikt.

Specialist in lichtmanagement

Binnen Sterk in Led zijn er eigen programmeurs werkzaam die zelfstandig kunnen werken aan Helvar DigiDim en Zumtobel Litecom systemen. Deze systemen zijn bedoeld om geautomatiseerd te dimmen op beweging, daglicht en schakelen door externe pulsgevers. Denk aan een schakelaar, maar ook bijvoorbeeld een signaal dat wordt afgegeven bij een alarmmelding.

Sterk in Led heeft de kennis in huis om deze systemen in gebruik te nemen en aanpassingen achteraf uit te voeren. Met documentatie, oplever rapport en 24/7 support.

Gratis intake op locatie? Of meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.