Energie Investerings Aftrek in 2018 voor led verlichting

31 december 2017

Wijzigingen in 2018 met betrekking tot de EIA regeling:

Ook in 2018 is er weer fiscaal voordeel, subsidie, te behalen bij een investering in led verlichting. In tegenstelling tot hetgeen wij voor ogen hadden blijft dit een erg soepele regeling, zonder al te veel wijzigingen ten opzichte van 2017. Het EIA subsidie budget voor 2018 bedraagt € 147 miljoen.
Het belangrijkste is dat de vergoeding terugloopt naar 54,5% van de investering, welke van de fiscale winst afgetrokken mag worden. Dit is voor zowel de verlichting, als ook montage. Montage onder eigen personeel mag worden aangemeld als voortbrengingskosten, net als installatie materiaal.
De EIA subsidie is niet alleen voor verlichting. Het omvat ook subsidie voor onder andere ventileren, koelen, isoleren, verwarmen, aandrijven, drogen en bevochtigen, warmte-kracht installaties en meer.  Bij energieadvies mogen ook deze kosten worden opgevoerd.

Het netto voordeel in 2018 bij een investering van € 20.000 exclusief btw in dit rekenvoorbeeld:
54,5% van € 20.000 = € 10.900 aftrekbaar van fiscale winst
Bij 20% VPB € 2.180 netto subsidie = 10,9% netto voordeel
Bij 25% VPB € 2.725 netto subsidie =  13,6% netto voordeel
Bij een eenmanszaak/ VOF met 42% inkomstenbelasting € 4.578 = 22,9% netto voordeel

Eisen bij de EIA subsidie:

Investering minimaal € 2.500 exclusief btw
Aanvraag bij de RVO binnen drie maanden na opdracht
Aanvraag moet voldoen aan de eisen als bepaald in de Energielijst 2018

Verder zijn er aanvullende eisen aan de armaturen. Led buizen met interne drivers blijven buiten de regeling. Alle led armaturen moeten zijn voorzien van LM-79 rapporten, een powerfactor van  > 0.9 of hoger en 100 lm/W of hoger. In aanmerking komt maximaal € 25,- per 1.000 Lumen.
Led buis armaturen met externe drivers minimaal 130 lm/W en Pf >0,9. Vergoeding maximaal € 20 per led buis.
Theater- en podium verlichting alleen voor spots, niet voor led displays en schermen. Hier wordt geen maximale vergoeding of lm/W verhouding genoemd.

Lichtregel systemen

Voor lichtregelsystemen is er in de EIA subsidie opgenomen dat een sensor een vergoed wordt tot € 150,- per sensor. De kosten voor een systeem dat automatisch dimt bij beweging, zonlicht of anderzijds schakelt en daarmee het energieverbruik reduceert komt in aanmerking voor subsidie. Hieronder valt bijvoorbeeld de regelunit. Bekabeling, montage materialen en in gebruik name kan ook worden opgenomen in de subsidie.

Aanvragen

Digitaal via het e-loket van de RVO. Voor de aanvraag is een eHerkenning nodig, conform veiligheidsklasse 1. Zelf aanvragen kan, maar Sterk in Led zal deze aanvraag kosteloos voor u verzorgen. Dit is nieuwe- en bestaande klanten en sec voor aanvragen met betrekking tot verlichting waarbij de aanschaf van de verlichting bij ons is gedaan.

https://rvo.nl/eia

Laat een reactie achter