Erkend leverancier Focwa!

13 december 2014

Sterk in Led benoemd tot Erkend Leverancier FOCWA

Culemborg, 12 december 2014 – Sterk in Led is met ingang van heden Erkend Leverancier van FOCWA. Juist voor autoschadebedrijven is het dubbel interessant om Led-verlichting te gebruiken. Want Led geeft meer licht en behoudt zijn kleur langer, maar tegelijk bespaart het enorm op de energiekosten.

Led-verlichting 60 procent aan energiekosten.

In veel bedrijven is verlichting een ondergeschoven kindje. Er wordt weinig aandacht aan besteed. Maar wist je dat de Arbo-regels zelfs een bepaalde lichtsterkte voorschrijven op werkplekken? Op de werkvloer moet er 300 Lux zijn en op het specifieke werkoppervlak zelfs 500 Lux. Sterk in Led heeft onlangs bij Autoschade Slootweg in Linschoten de conventionele verlichting vervangen door Led. Niet alleen zijn alle tl-balken in de werkplaats vervangen door Led, maar ook in de spuitcabine. “Led-verlichting levert ten opzichte van tl-verlichting al een besparing op van zo’n 60 procent”, zegt directeur Harm Blokvoort van Sterk in Led. “Maar bovendien geeft Led bij een lager energieverbruik ook meer licht.”

In de spuitcabine van Autoschade Slootweg is de lichtopbrengst door toepassing van Led sterk gestegen. Gemeten op de vloer is de lichtopbrengst van 770 lux met tl naar 1.030 lux met LED-verlichting gegaan. Op het werkoppervlak is de lichtopbrengst van 823 lux naar 1.110 lux toegenomen. Ondanks die extra lichtopbrengst wordt er met de Led-verlichting een besparing gerealiseerd van € 3.300 per jaar. “Daar komt bij dat Led-verlichting langer zijn kleur behoudt en langer meegaat”, zegt Harm Blokvoort. “Het vervangen van verlichting in een spuitcabine is een flinke klus. Dat die klus minder vaak moet worden uitgevoerd, bespaart weer arbeidsuren.”

FOCWA

Voortaan mag Sterk in Led zich Erkend Leverancier van FOCWA noemen. “Onze dienstverlening is specifiek gericht op de autobranche”, legt Harm Blokvoort uit. “Juist in autoschadebedrijven speelt goed licht een belangrijke rol. Wij leveren verlichting die specifiek op de autobranche is gericht. Daarmee ondersteunen wij bedrijven met het realiseren van stroombesparing, ISO14001 normering en het MVO beleid. Wij zijn zo overtuigd van de meerwaarde dat er een proefperiode is van 6 maanden.”

Sterk in Led levert niet alleen Led-verlichting, maar monteert deze ook. Bedrijven kunnen bovendien de investering in Led-verlichting nu financieren middels een leasecontract. De financiering geldt vanaf € 10.000.

Update: per 2017 is Sterk in Led BV geen erkend leverancier meer.

Laat een reactie achter