Sterk In Led

Jouw onafhankelijke partij voor verlichting

Onze historie

2013

In 2013 begon Harm Blokvoort uit onvrede over zijn toenmalige werkzaamheden Handelsonderneming Blokvoort. Harm was toen diagnose specialist bij een lokale Volkswagen dealer, en had het gevoel dat zijn capaciteiten niet optimaal werden benut. In goed overleg met de werkgever is eind 2013 de webshop operationeel gegaan voor verlichting. Toen nog met een compleet assortiment, zowel voor de consument als zakelijke klant. Voorraad op de zolder, later ook de slaapkamer en na een half jaar moest er een kleine ruimte worden gehuurd. In onderstaand verhaal de historie van een toonaangevend bedrijf in verlichtingstechniek.

2014

In januari 2014 werd Lucas Blokvoort geboren, een nieuwe wending in het bedrijf volgde. De vele uren die Harm in het najaar had gemaakt, de geboorte van een eerste kind én de vraag vanuit de zakelijke markt vroegen om verandering. Omdat een parttime functie niet mogelijk was, werd er ouderschapsverlof aangevraagd met de intentie om de werkzaamheden bij de Volkswagen af te bouwen. Dat werd gehonoreerd en de volgende stap was een website voor de consument (sterkinled.nl) en een website voor de zakelijke klant (sterkinmkbled.nl). Die zakelijke klant werd dit jaar heel belangrijk, en vormde gaandeweg het grootste deel van de werkzaamheden. Genoeg reden om eind 2014 de consumenten tak af te stoten en verder te gaan met industriële verlichting op sterkinled.nl.

2015

In 2015 groeide de onderneming zo sterk dat er personeel nodig was om projecten in goede banen te leiden en klanten de aandacht te geven die ze nodig hadden. Daar heeft Harm in het begin veel problemen mee gehad, wat resulteerde in een wisseling van accountmanagers in 2015. Onze binnendienst man Brian Bongers is al 2015 in dienst, eind 2016 volgde Dennis Versluis als aanvulling op de buitendienst. Dit jaar werden ook de contacten met leveranciers als Zumtobel, Nordeon en Helvar gelegd, de eigen import vloeide steeds meer weg naar Europese producten en de lampen worden meer complete led armaturen.

2016

Vanaf 2016, een omslag van Handelsonderneming Blokvoort naar Sterk in Led BV

Deze aanpak heeft tot succes geleid. We konden op dit succes verder uitbouwen in 2016, met mooie projecten als Hermeta Metaalwaren en Electroplast. Panden van respectievelijk 10.000 en 6.000 vierkante meter, met succes gerenoveerd naar nieuwe lichttechnische installaties. We gaan ook steeds meer naar zaken als noodverlichting en het lichtmanagement wordt verder uitgebouwd naar bijna volwaardige gebouwbeheer systemen. De vraag naar advies, maatwerk lichtplannen en consultancy. In dit jaar begonnen we met diensten voor eindgebruikers en vastgoed beheerders, op het gebied van onder andere lichtmetingen en het vervaardigen van lichtplannen. Ook is in deze periode de kennis deling ontstaan, wat later een volwaardige online hotspot zou worden voor iedereen die meer wil weten van verlichting. Inmiddels wordt dit gebruikt door eindgebruikers, installateurs en studenten.

2017

In 2017 is de productie gescheiden van Sterk in Led en ondergebracht in BLS Lighting BV. Daar is een samenwerking in ontstaan met een private investeerder en dat heeft, in de loop van 2018, ook eigen personeel. Harm is hierin nog verantwoordelijk voor productontwikkeling en de groot zakelijke klanten, de investeerder voor de voorraad. Sterk in Led koopt in bij BLS, zoals ook installateurs en adviseurs doen. Hiermee worden de verhoudingen op de markt niet scheef getrokken en zijn de kansen voor iedereen gelijk verdeeld.

De toekomst ligt vol met kansen in innovatie. Door met Sterk in Led een onafhankelijke organisatie neer te zetten zijn er volop kansen. Innovatie is de sleutel tot succes, succes wat verder uitgebouwd wordt in de disciplines Consultancy, Projectverlichting en Kennis.

Gratis intake op locatie? Of meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.