Sterk In Led

Est. 2013 

Onze historie

2013

In 2013 begon Harm Blokvoort met een eigen onderneming. Harm was toen diagnose specialist bij een middelgrote Volkswagen dealer, en had het gevoel dat zijn capaciteiten niet optimaal werden benut. Op 1 april 2013 heft hij Handelsonderneming Blokvoort ingeschreven bij de KvK . Een fulltime baan in de autotechniek, en in de avonduren druk met de onderneming. De webshop met led verlichting ging later dit jaar live, gericht op consumenten. 

2014

In januari 2014 werd Harm voor het eerst vader. Een maand later volgde het eerste zakelijke project. "Als ik dit kan, kan ik alles" dacht Harm en na een succesvolle installatie wederom in gesprek met de werkgever. Een nieuwe wending in het bedrijf volgde. De vele uren die Harm in het najaar had gemaakt, de geboorte van een eerste kind én de vraag vanuit de zakelijke markt vroegen om verandering. De stap naar parttime autotechnicus was gemaakt door de mogelijkheid van ouderschapsverlof. Werkweken van ruim 80 uur, met pieken naar de 100 uur, waren echter niet goed voor de werkzaamheden in loondienst. In september 2014 nam Harm afscheid, om het avontuur van de handelsonderneming fulltime aan te gaan. Voor die tijd stond alles in de startblokken klaar voor de zakelijke markt. Naast sterkinled.nl voor de consument was sterkinmkbled.nl geboren voor de zakelijke klant. Eind 2014 is deze domeinnaam doorgezet naar de consumentensite en is de webshop een onderdeel van de zakelijke site geworden. 

2015

In 2015 groeide de onderneming zo sterk dat er personeel nodig was om projecten in goede banen te leiden en klanten de aandacht te geven die ze verdienen. Na wat strubbelingen met personeel is er een acquisiteur aangenomen, zodat Harm de focussen op de verkoop. Dit jaar was spannend, het eerste jaar met personeel, in januari intrede gedaan in een bedrijfsunit en dan ook privé nog met een baby die aandacht vraagt. De projecten werden  groter, en met grotere regelmaat kwamen er orders binnen. Het vertrouwen groeide en er was ruimte voor trainingen. Dit was het begin voor een omscholingstraject van autotechnicus naar verlichting en elektrotechniek.

2016

Dit jaar kwam de grootste klus tot nu toe: Hermeta in Asperen, goed voor 10.000 m2 industrie en meer dan een kilometer nieuwe lichtlijn. Als dergelijke bedrijven interesse hebben, was het goed om de fundering sterker te maken. De eenmanszaak is met terugwerkende kracht naar januari 2016 een BV geworden. Eind 2016 kwam een oud collega in beeld: Dennis Versluis. Na een kort en goed gesprek is Dennis aangenomen als projectleider. Ook voor Dennis volgt een scholingstraject. Kort daarna kwam een ander groot project, Electroplast in Dordrecht met 6.000 m2 fabriek. Het businessplan begon vorm te krijgen. Met succes!

2017

In 2017 is de import en productie gescheiden van Sterk in Led en ondergebracht in BLS Lighting BV. Harm wilde echt onafhankelijk zijn, maar een niche markt wel blijven bedienen. Daarbij zijn armaturen bij de bekende merken niet leverbaar of buitenproportioneel duur, waar vaak een kleine aanpassing voldoende is. Ook gaf BLS Lighting de kans om zaken te doen met installateurs, in projecten vaak een concurrent van Sterk in Led. Dit jaar was wederom met mooie projecten, we beginnen naam te krijgen en steeds vaker het vertrouwen te winnen van bedrijven om zaken te doen. Dit jaar komt de focus nog meer op de projectverlichting. Er is steeds meer kennis in huis, en dat gaat in dit jaar met name in de aansturing van verlichting. 

2018

2018 is het jaar van de verdere doorgroei. Debby Luza komt het team versterken als administratief- en binnendienst medewerkster. Einde jaar neemt Brian afscheid en gaan we zaken verder professionaliseren. Eind 2018 is er een nieuwe huisstijl, website, marketing strategie en mindset. De fundering is versterkt om groei te kunnen waarborgen. In de huidige opzet is rekening gehouden met een doorgroei naar 15FTE. We zijn de start-up fase voorbij, en klaar voor de toekomst. En we hebben er zin in! 

2019

De voorgaande jaren van investeren worden in 2019 rendabel. Dat maakt een verdere uitbreiding van het team mogelijk. Waar er nog veel inhuurkrachten werken, zowel in de montage als elektrotechniek, komt Joey het team versterken. Samen met Dennis zijn er nu twee project verantwoordelijk monteurs inzetbaar, om meer projecten tegelijk te laten draaien. 

Gratis intake op locatie? Of meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.