Industrie2017-07-26T11:11:50+00:00

Intelligentie voor optimale verlichting

Fabrieken en industrie

Werkplaatsen in de industrie kenmerken zich door de uitvoer van specialistisch werk. Deze werkzaamheden variëren van kwaliteitscontrole tot (semi)automatische productie. De werkzaamheden in een fabriek verschillen van functie en ook de verlichting is een fabriek verschillend van functie. Van belang is het om onder andere rekening te houden met de knipperfrequentie van led en de beweging van machines. De verlichting stemmen wij altijd af op hetgeen er geproduceerd wordt en in samenspraak met de eisen van de klant. Zo houden we ook rekening met de verticale verlichtingssterkte, op grotere werkhoogtes en de veiligheidsaspecten bij kraanbanen.

Magazijn

Verlichting in een magazijn is vaak een onderschatte kostenpost waar men eenvoudig op kan besparen. Afhankelijk van het magazijn is daar een oplossing voor in led, dat kan variëren van een retrofit oplossing met led tubes tot een compleet nieuwe installatie met noodverlichting en lichtmanagement. Denk daarom ook aan het toevoegen van onder andere bewegingsmelders en daglicht regeling. Hiermee is de installatie nog efficiënter en verlagen we de energiekosten. Verhoging van comfort, gemak en gebruiksvriendelijkheid staan voorop.

Valkuilen bij magazijn verlichting
In het magazijn is een visuele taak aanwezig, namelijk het lezen van de etiketten en orders. De norm op de vloer, horizontale verlichtingssterkte, is vaak te eenvoudig te realiseren. Wat vaak wordt vergeten is de verticale verlichtingssterkte, die is nodig om de visuele taak uit te voeren. Onze adviseurs helpen u graag met het inventariseren van uw behoefte en adviseren conform de geldende norm.

Kantoor

Voor kantoor gelden eisen voor de werkplek verlichting. Aan ons de taak om uw wensen te combineren met de eisen voor werkplek verlichting en dit uit te werken tot een zo comfortabel mogelijk verlichting. Goede werkplek verlichting draagt bij aan productiever personeel, verlaging van ziekteverzuim en verhoogt het comfort op de werkvloer.

Veel gemaakte fout bij kantoren is de toepassing van led panelen. In de markt komen we veel op kantoren waar deze panelen als vervanger zijn gebruikt voor tl-verlichting (inbouw systeemplafond). Veel van de op de markt “flat” led panelen hebben een te hoge UGR-verblindingswaarde en zijn niet flikkervrij. Dat kan leiden tot hoofdpijn en vermoeidheid.

Let bij grote installaties op met…

Harmonische vervuiling (THD) op het lichtnet door toevoeging van retrofit led lampen. Dit kan leiden tot blindvermogen, oververhitting van kabels en storing op overige systemen. THD verminderen kan door de ballasten (voorschakel apparatuur VSA) uit het systeem te halen, zodat dit geen invloed meer heeft op het lichtnet. Dan is er nog de THD van de led lampen een waarde om rekening mee te houden bij het ontwerp. In een fabriek is de continuïteit te belangrijk om in gevaar te brengen met slechte kwaliteit verlichting.

Meer weten over harmonische vervuiling en de basis voor led verlichting? Bekijk onze kennis pagina. 

Het grote gevaar zit in….

Ombouwen van armaturen om daar een retrofit oplossing in te maken. Bij een aanpassing aan het armatuur vervalt de CE-keur, en dat is bij veel verzekeringen een uitsluiting van dekking. Komt er een brand, met oorzaak verlichting, dan is de kans aanwezig dat de verzekering niet uitkeert.
Dit is eenvoudig te voorkomen door samen te werken met een partij die dit risico afdekt. Sterk In Led heeft hiervoor een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering.

Meer informatie over revisie van bestaande armaturen of nieuwe installatie staat in ons e-book beschreven. Deze is gratis te downloaden of we sturen deze na aanvraag digitaal toe.

Onze merken

Sterk in Led werkt met de grootste armatuur fabrikanten ter wereld. Zumtobel is wereldwijd nummer twee op de ranglijst met ruim >1,2 miljard omzet, gevolgd door Osram/Siteco. Beide zijn preferred suppliers van Sterk in Led. Daarnaast zijn er meerdere kleinere bedrijven als Abalight (Duits), Nordeon (Duits), Inotec (Duits), BLS (Nederlands) en Luminaid (Nederlands) waar een samenwerkingsverband mee gesloten is.

Referenties

Onze merken

Contact formulier

Wij zijn er om te helpen. Vul uw gegevens in, wij nemen z.s.m. contact met u op. Wees gerust, ook wij houden niet van spam. U komt niet op een mailing.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Contact Info

Phone: 0345-525928

Web: https://sterkinled.nl

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.