Sterk In Led

Jouw onafhankelijke partij voor verlichting

Kennis documenten

Jouw kennisportaal voor led verlichting

Op deze pagina vind je documentatie, rekenmodellen en meer handige tools om de overstap naar een energiezuinige, comfortabelere werkomgeving mogelijk te maken. Wij vullen met regelmaat deze pagina aan met meer referentie projecten en inspirerende documenten.

Whitepapers & Ebooks

Video's

Helvar ActiveAhead

Een draadloze oplossing voor kantoren en parkeer garages. Ieder armatuur heeft een eigen sensor, en dimt op daglicht en beweging. De installatie is eenvoudig, en programmeren niet nodig. Met een (betaalde) app kan er verbinding worden gemaakt voor fijn afstelling en uitschakelen daglicht regeling.

Ster in Led is partner van Helvar,en kan deze systemen leveren. Ook als achteraf inbouw, dit zijn echter maatwerk projecten omdat de driver geschikt moet zijn voor de sensoren (ActiveAhead Compliance driver), een uniek Helvar product.

Zumtobel – de oorsprong

Zumtobel is de op één na grootste armatuur producenten ter wereld, met een omzet van >2,2 miljard en beursgenoteerd in Oostenrijk. Trots zijn we dat vanaf het begin van Sterk in Led zij een vaste partner zijn, voor ons van grote waarde omdat zij innovatie koppelen met goede kwaliteit en betaalbare prijzen. Desondanks niet bekend bij het grote publiek, omdat er geen groothandelsbeleid is. Zij werken voornamelijk met architecten, installateurs en eindgebruikers in het hoge segment.

In deze video de geschiedenis, innovaties en bedrijfsfilosofie van een toonaangevend merk.

Human Centric Lighting – Osram

Human Centric Lighting, HCL, is een verlichting oplossing die gedurende de dag meegaat in kleur en intensiteit. De bedoeling is om het natuurlijke dag- nachtpatroon te versterken, waardoor de productiviteit toeneemt (industrie) of bijvoorbeeld bij zorginstellingen waarbij de patiënten niet buiten komen. In deze situaties, zoals bij ouderenzorg, is het bijvoorbeeld van belang om dwaling in de nacht tegen te gaan. HCL ondersteund dit proces met licht, en de aanmaak van het hormoon melatonine. Osram, Zumtobel en Philips (de top drie in de verlichtingsindustrie) is hierin toonaangevend.

Zumtobel – integratie in gebouwbeheer systemen

Deze video geeft inzicht in de mogelijkheden die verlichting heeft, in combinatie met gebouwbeheer systemen. Met DALI kunnen we daarin heel ver gaan, en vaak ook budget vriendelijker dan bijvoorbeeld KNX. De mogelijkheden zijn met relais- en zonwering sturing al ver doorontwikkeld, en ook door Sterk in Led in projecten gebruikt.

Wij zijn goed, bewezen goed, in het overnemen van een bestaand gebouwbeheer systeem naar DALI. Hiervoor werken we met zowel Helvar als Zumtobel, net wat het beste past bij jouw situatie. In 2017 hebben we voor Mercedes Benz een showroom compleet overgenomen op DALI, waarbij de normale bedrijfsprocessen doorgingen. De oude installatie is stapje voor stapje overgenomen, waardoor zowel de zonwering, relaissturing, daglicht afhankelijke regeling, alarmpuls, radio, et cetera wordt bediend via een centrale iPad.

Tuneable White/ HCL – Fagerhult

Het voorbeeld van Fagerhult, leverancier van voornamelijk retail- en office led armaturen, hoe zij omgaan met Human Centric Lighting. Dit voorbeeld laat goed zien hoe gedurende de dag de intensiteit en kleur wordt afgestemd op de loop van de dag. Dit bevorderd het welzijn van mensen, maar ook de productiviteit.

Naast Fagerhult zijn er oplossingen van meerdere merken, het is wel van belang om een samenhang van armaturen te nemen. Zeker als het op zichzelf regelende armaturen zijn kan er onderling een andere stemming worden opgeroepen. Wij adviseren voor één merk, en één software versie te gaan. Bij voorkeur middels een centraal brein dat meerdere armaturen aanstuurd, in plaats van zichzelf sturende armaturen.

Helvar – Show met DALI lichtmanagement

Een stadion met lichtmanagement software om de verlichting aan te sturen, ook met RGB armaturen. Voor dagelijks gebruik in de industrie overbodig, maar het geeft wel goed weer wat de mogelijkheden zijn. Wij zien wel de meerwaarde om dit te gebruiken bij gevel- en reclame verlichting, zo kan je met seizoen of tijden een pand een compleet andere uitstraling geven.

Sterk in Led heeft eigen programmeurs die bekend zijn met de complexe systemen van Helvar. De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos!

Seminar IoT – Zumtobel Group Services

Een relatief oude video, maar zeker interessant om de omvang en impact van het Internet of Things te bekijken. IoT is steeds meer standaard, van camera’s tot verlichting naar de snackautomaat in de kantine. Alles is verbonden met het internet, verzamelt en deelt informatie. De stroom aan informatie, en hoe je dit voor je laat werken wordt in dit seminar toegelicht.

Gratis intake op locatie? Of meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.