Klantcases

Op deze pagina vind je onze klantcases en referenties

ASV Mercedes-Benz

Showroom en aflever ruimten Mercedes-Benz Eindhoven

Na een succesvol project bij Mercedes-Benz in Veghel is Sterk in Led ook gevraagd mee te denken voor de showroom verlichting voor de vestiging in Eindhoven.

Hier is een verbouwing gepland waarbij er kantoren plaats maken voor aflever ruimten en er een doorgang komt van de showroom naar de kelder. Deze doorgang heeft nogal wat consequenties omdat de doorgang in meerdere brandcompartimenten komt.

 

 

ASV-Mercedes-Benz-Eindhoven

Afleveringen

De afleveringen worden tegenwoordig uitgevoerd vanaf speciaal daarvoor ingerichte ruimten. Deze zijn achterin de showroom, de klant kan dan direct het pand uit rijden en de grote weg op. Door de rust in de ruimte, welke afsluitbaar is middels een glazen duur, heeft de klant even een rustig 1:1 moment met de verkoper en kan na de instructie gelijk genieten van zijn Mercedes-Benz of Smart. De ruimte is voorzien van een asfalt-look vloer met bandensporen, een scheiding door middel van een doek en in het plafond spots die de auto in perfecte kleurweergave tentoonstelt. Deze kleurweergave is nodig om de metallic lak te laten knallen. Alles om de eerste indruk van de nieuwe auto een echt WOW! effect te geven.
Standaard staat de verlichting in de afleverruimte op 20%. Pas als de deur opent en de ruimte betreed wordt gaat de verlichting naar 100% om na de aflevering weer te zakken naar 20%. De afleverruimte staat namelijk naast het gangpad naar de keldertrap, en zo leggen we nog meer de nadruk op de trap en extra verdieping onder het gebouw. Voor de verlichting hebben we de Abalight Box spots genomen, om een exclusievere uitstraling te krijgen én moet goede, richtbare spots te werken.

 

Showroom

In de showroom was al led verlichting aanwezig, de hele showroom hing vol met led panels. Als er iets niet geschikt is voor een exclusieve showroom, dan zijn het wel led panelen. Ze geven veel reflectie op de auto’s en geven niet de sprankeling in de lak die gewenst is. Als poetsers heel vrolijk worden van bepaalde verlichting, weet je waarom je die niet in een showroom moet gebruiken. De led panelen hebben we een andere plaats geven en hangen nu bij Auto Jorg in Veghel. In de showroom hangen nu downlights van BLS met de kleurcode 940, en zijn daglicht afhankelijk gedimd. Door led verlichting te dimmen met hebben we een lineair verband met besparing en levensduur verlenging.
Voor de doorgang naar de trap hebben we bestaande led panelen gebruikt, en in een pijlvorm naar de trap gemonteerd. Door deze panelen zo te programmeren hebben we een looplicht effect gekregen waarbij de pijlen in de richting van de trap bewegen. In de kelder staan namelijk nog meer Mercedes-Benz modellen en is een uitbreiding op de showroom.

 

Lichtmanagement

In de kelder is al lichtmanagement van Philips aanwezig, dat doet zijn ding perfect en hebben we in tact gelaten. Voor de showroom hebben we het lichtmanagement van Zumtobel gebruikt, het Litecom Infinity systeem is namelijk gebruiksvriendelijk en kunnen we zelf programmeren. De noodverlichting in de nieuwe showroom is ook van Zumtobel, de bewaking hiervan gebeurd via het lichtmanagement. Ook bij deze vestigingen hebben we zo goed als alle mogelijkheden benut. De schakelingen lopen via een relaismodule voor de verdieping en de buitenverlichting, geintegeerd noodverlichting, pulsdrukkers voor nood, dimmen op aanwezigheid, dimmen op daglicht en een schakeling via het alarm.
De centrale bediening gaat via een iPad in de showroom. Deze is verbonden met het interne netwerk van ASV en kan ook extern worden benaderd via een webbrowser.

Straalbedrijf Dodewaard

Bij een klant in Dodewaard heeft Sterk in Led de verlichting geleverd voor de Veko lichtlijnen. Door onze directe inkoop kon dit aanzienlijk goedkoper dan de installateur dit heeft aangeboden.

Op verzoek van de klant in een extra felle uitvoering, hier is de 11.000 lumen output gekozen waar 8.000 lumen de standaard vervanger is voor 2x58Watt tl. Montage is in eigen beheer gedaan, door de voorbereiding af fabriek een vlotte overgang naar duurzame verlichting.

Staalbedrijf-Dodewaard1

Basisschool de Moespot

Bij Basisschool de Moespot in Tiel heeft Sterk in Led de verlichting in de gangen en kantine vervangen door led high-bay armaturen. De oude armaturen waren versleten, en moesten ofwel compleet gerenoveerd worden ofwel vervangen. Omdat er een scherp budget was, aan ons te adviseren. Uiteindelijk kwam de Internova Alta als beste uit te tests, en is de opdracht volledig gegund aan Sterk in Led.

In de armaturen is ook noodverlichting gezet, middels een Tridonic relais en batterij is er bij spanningsuitval voldoende licht om conform het bouwbesluit het pand te evacueren. De fabrikant bied deze oplossing niet aan, onze engineers hebben deze aanpassing uitgevoerd.

Basisschool-de-moespot1

Den Oudsten Buigwerken

Bij Den Oudsten in Rhenen hebben we bijna 300 opbouwbakken vervangen voor Osram led opbouw armaturen. Sterk in Led heeft hierbij de volledige projectleiding gehad, van levering tot montage en subsidie verzorging. Ook is bij deze klant een onderhoudscontract afgesloten, waarbij er een jaarlijkse controle is en voor de garantieperiode van 5 jaar ook coulance op arbeid.

 

Den Oudsten is gespecialiseerd in XXL zet- en buigwerk. Voor onze monteurs zijn grote machines en grote stukken metaal geen probleem, we zijn gewend om in een operationele fabriek lampen te vervangen. Ook hier is dat in goed samenspraak met de voorman tot een mooi eindresultaat gekomen.

den-oudsten-buigwerken1

De Groot BV

Bij De Groot in Culemborg heeft Sterk in Led de bestaande Regiolux lichtlijn voorzien van universele renovatie armaturen. De lijn zelf is blijven hangen, we hebben alleen de armaturen gewisseld. Dat is inclusief alle fittingen, voorschakel apparatuur en bedrading. De meerwaarde hiervan in vergelijking met alleen de lichtbron wisselen naar led, is de langere levensduur en hogere opbrengst. De hogere opbrengst is nodig omdat hier precisie werkzaamheden verricht worden aan print- en labeling machines.

De BLS UniqueFit, die hier is gebruikt als renovatie armatuur, kenmerkt zich door lage verblinding en eenvoudige installatie. Met de aantrekkelijke prijs en lage onderhoudskosten is dit de perfecte oplossing voor De Groot.

de-groot-bv1

Alutech Katwijk

Bij Alutech, onderdeel van Salzburger Aluminium Group, produceert aluminium brandstoftanks voor de grote vrachtwagen merken als Scania, DAF en Volvo. Hier heeft Sterk in Led de fabriek voor een deel voorzien van nieuwe Siteco lichtlijnen met led armaturen. De bestaande installatie was gedateerd en de beste, en veiligste, manier om over te gaan naar led verlichting is een complete renovatie. Door te dimmen op de toetreding van daglicht is een besparing van >80% haalbaar zonder compromis aan opbrengst en minimale verlichtingssterkte als bepaald in de NEN 12464.

Het automatische dimsysteem is voor de TD te bedienen via een webbrowser en smartphone, voor het productie personeel via een touchscreen in de fabriek.

Alutech-te-katwijk1

Dit systeem kenmerkt zich door een bijzonder gebruiksvriendelijke bediening en storingsvrije werking. Alle componenten zijn bekabald, draadloze verbindingen zijn niet toegestaan bij Alutech.

Koppert Machines Monster

Voor de fabriek van Koppert Machines heeft Sterk in Led nieuwe armaturen gemaakt voor bestaande Veko lichtlijnen. Hierbij is ook decentrale noodverlichting geïntegreerd. In tegenstelling tot eerdere projecten hebben we originele Veko armaturen gebruikt, hier hebben we nieuwe prijscondities voor gekregen na een eerdere plaatsing met een universeel armatuur. Dat maakt voor de klant een betere prijs met een 100% passend armatuur waarbij ook de garantie op de lijnen gewaarborgd blijft.

Bij Koppert Machines worden machines geproduceerd, voornamelijk voor de export, voor onder meer de radijsteelt. De fabriek is dan ook een mix van arbeid op geautomatiseerd niveau (CNC afdeling) en intensieve arbeid voor onder meer de elektronica, chassis en opbouw.

Koppert-machines1

In alle disciplines is er ruim voldoende licht voor een veilige, comfortabele werkomgeving.

Ondanks de hoeveelheid daglicht heeft de klant niet gekozen voor een daglicht afhankelijk systeem. De daglicht koepels worden in de zomer wit gemaakt waardoor er veel minder licht dan gebruikelijk doorheen komt. Een dimsysteem heeft dan niet het maximale rendement. Het wit maken zorgt voor een veel lagere temperatuur in de fabriek, waarbij comfort een belangrijke rol speelt. Veko heeft overigens wel dimbare armaturen in het assortiment.

Snijcon Rhenen

Bij Snijcon in Rhenen heeft Sterk in Led de verlichting in de fabriek vervangen voor led armaturen. De voornaamste reden dat de oude verlichting niet voldoende opbrengst geeft om comfortabel te kunnen werken. Bij Snijcon worden dikke platen staal middels autogeen- of plasmasnijders verwerkt naar een halffabricaat. Hier hebben we een unieke high-bay lamp van Rofianda Lighting gebruikt.

 

De verlichting is een aandachtspunt, omdat in de lange loods simpelweg te weinig armaturen hangen. We hanteren als lichtontwerpers een vuistregel voor het aantal toe te passen armaturen. Dat betekend dat het werkvlak tot de lamp maximaal de onderliggende afstand van armaturen mag zijn.

Snijcon-metaalbewerking1

De meeste lampen zijn nu 10 meter uit elkaar geplaatst (slaan een spantvak over), om het echt goed te doen mag dit moet in ieder spant een lamp hangen (max. 5 meter). Nu heeft Sterk in Led een high-bay armatuur in het assortiment die ook naar de zijkant licht geeft, en dat overbrugd deels de extra afstand. In het ontwerp komt dit armatuur als beste naar voren, en met een succesvolle proefplaatsing de keuze gemaakt door de klant om voor dit armatuur te kiezen.

De oude verlichting was 400Watt gasontlading, exclusief de 50Watt voorschakel apparatuur. Daar is nu 200Watt led voor teruggekomen. Een winst van 60%!

Porsche Twente

Bij de onafhankelijke Porsche dealer Twente heeft Sterk in Led een dimbare lichtlijn gemaakt voor de nieuwe poetsruimte. Hierbij hebben we meerdere korte lijnen gebruikt die tussen de luxe auto’s branden waarbij de poetser optimaal licht heeft en de auto’s kan laten stralen als nieuw. Het lichtmanagement is een stand-alone oplossing van Helvar, het Digidim systeem. Dit bestaat in dit geval uit een DALI voeding en een pulsgever. Deze puls hebben ze zo geprogrammeerd dat we eenvoudig kunnen dimmen met druktoetsen.

 

In de bestaande Porsche showroom voor nieuwe- en gebruikte wagens zijn we bezig met een remplace op lampniveau voor de verlichting.

porsche-twente1

VvE Merwedestaete

Bij deze vereniging van appartement eigenaren kwam de vraag naar nieuwe portiek verlichting via een bewonder, die al jaren een vertrouwd zakelijk klant is bij Sterk in Led. Omdat onze core-business industrie is, was het even schakelen maar hebben we een buitengewoon netto, goede en kwalitatieve oplossing neergezet voor het 13 verdiepingen hoge complex. Bij de entree hebben we nieuwe downlights geplaatst, en in de kelder bij de berging ook nieuwe led aramturen geplaatst.

In de portieken zijn ruim 120 armaturen met aanwezigheid sensoren geplaatst die automatisch dimmen naar 10% als er geen beweging is. De armaturen hebben ook een lichtsensor die de het armatuur uitschakeld als er voldoende invallend daglicht is.

VvE-Merwedestaete1

Citybed IJsselstein

Bij bedden speciaal winkel CityBed in IJsselstein heeft Sterk in Led de bestaande lichtlijnen vervangen voor een nieuw led lichtlijn systeem van Zumtobel.

 

Dit merk heeft als grote voordeel dat het een hele lage verblinding kent door speciaal lensoptiek. Dat maakt dat als je op de bedden ligt geen hinder is van felle verlichting. De continu doorlopende lijnen zijn daarbij zeer strak vormgegeven en hebben een voorbereiding op een lichtmanagement systeem.

Citybed-Ijsselstein1

AMG Performance Centre

Een van de vijf van Nederland

Bij de verbouwing van het AMG Performance Centre in Veghel, onderdeel van ASV Automobielbedrijven, is Sterk in Led betrokken voor de verlichting. Deze betrokkenheid heeft mede bijgedragen een het mooiste AMG centrum van Nederland. Uniek is dat ASV een hele verdieping van ruim 400 m2 beschikbaar heeft voor de exclusieve wagens. Daaronder vallen AMG en Maybach. De verbouwing was grondig, zo zijn is vloer vervangen voor een grindvloer en zijn er wanden geplaatst met meerdere schermen. Een bandenstapel met tablet voor geluidseffecten, die via een volledig nieuw sensationeel geluidssysteem zijn weg vinden. Op de vloer heeft een kunstenaar bandensporen getekend. In een pitlane omgeving zorgt dit voor maximale beleving.

AMG-Performance-Centre

Om het geheel af te maken is er een dubbelzijdig led-scherm geplaatst van vier bij drie meter om onder andere live de Formule 1 te kijken. Dit scherm is in hoogte verstelbaar en kan ook voor business events gebruikt worden.

 

Gebouwbeheer systemen

Sterk in Led heeft de basis gelegd voor een gebouwbeheer systeem. Een verouderd klimaatbeheersing systeem is vervangen voor een Siemens BAC-net voor verwarming, koeling en ventilatie. Sterk in Led heeft het Litecom lichtmanagement geïnstalleerd op een iPad voor centrale bediening, daar is later het audio en video systeem bij gekomen. Op deze manier is er een centrale bediening voor het hele gebouw, ondanks dat het stand-alone systemen zijn zonder onderlinge connectie. Voor het lichtmanagement zit er een gratis app bij voor smartphones, zo kan iedereen die daartoe bevoegd is de verlichting bedienen.

Het brein van het lichtmanagement staat in het lokale netwerk van ASV en is naast de iPad ook te benaderen via een vaste PC. Dat gaat eenvoudig via een webbrowser. De software die we gebruiken is gratis en maakt automatische back-ups om ook bij problemen snel een reset uit te kunnen voeren. Als Sterk in Led toegang op afstand krijgt kunnen, zónder in de auto te stappen, snel schakelen bij storingen.

 

Slimme scenes

Met lichtmanagement gebruiken we scenes. Dat betekend dat we verlichting geautomatiseerd een actie kunnen laten doen op een commando. Dat commando kan een schakelaar zijn, of bijvoorbeeld een pulsgever van een alarminstallatie. Bij ASV hebben we alle systemen gebruikt om maximaal de voordelen te gebruiken. Zo gaat op alarmcode de verlichting aan, en weer uit op een nacht scene die na een tijdsklok weer uit schakelt. De verlichting op de plafonds dimt automatisch terug bij zonlicht in drie groepen. Op deze manier is de opbrengst en egaliteit altijd voldoende. Hiervoor hebben we twee sensoren gebruikt die het invallende daglicht meten, zo maken we alleen het licht bij wat nodig is. Ook is de bediening van de zonwering via het lichtmanagement gekomen, deze werken nu ook centraal via de iPad en gaat automatisch omhoog als het alarm actief wordt (de laatste medewerker het pand verlaat).

Het mooiste wat we gemaakt hebben is een scene per auto. Omdat op de AMG vloer de auto’s een vaste plaats hebben zijn de lampen boven de auto’s in een scene gezet. Deze scene is op te roepen via de smartphone of tablet, en zorgt ervoor dat alle verlichting op de verdieping dimt naar 10%. Alleen de auto die geselecteerd wordt staat voor 100% in de spotlights.

 

De gebruikte verlichting

Het gebouw van ASV in Veghel leende zich voor de receptie en de AGM vloer perfect voor een high-bay armatuur. Waar we in een showroom metallic lak willen laten knallen, is dat met een standaard high-bay nogal een uitdaging. De kleurechtheid in combinatie met de lage verblindingswaarde was nog niet op de markt. In goed overleg met Abalight, een Duitse armatuur producent, is speciaal voor ASV een armatuur ontwikkeld. Deze heeft een kleurweergave > 93 Ra, dat betekend een museum kwaliteit aan licht. Deze waarde zorgt voor het knallen van de metallic lak, maar is ook gevaarlijk in een showroom. We zien nog beter onderling kleurverschil, en is daarmee alleen een aanrader voor plaatsen met nieuwe- en jong gebruikte wagens.
Voor het contrast heeft Sterk in Led bij de receptie een ander armatuur geplaatst, wel in dezelfde specificaties maar een andere bundel en voorzien van hoogglans zwarte kap. Dat maakt voor de receptie betere verlichting, is tevens daglicht afhankelijk gedimd en niet verblindend omdat we op hoogte tegen de zwarte kappen kijken.

Nog een bijzonderheid aan het pand is de begane grond. Daar staan de reguliere Mercedes-Benz modellen en de AMG gebruikte wagens. Er zit in deze ruimte een span plafond. Boven het plafond is dimbare tl-verlichting geplaatst, in het plafond downlights. De donwlights hebben we vervangen voor led downlights van BLS-Design. Deze hebben een COB-led technologie, in dezelfde kleur en kleurechtheid als de verlichting bij het AMG gedeelte. Dat zorgt weer voor de onovertroffen glans die we in een luxe showroom zo graag zien. Doordat de led verdiept in het armatuur ligt kunnen we veel licht maken, zonder verblinding.

Voor de stenen achterwand en railspots hebben we armaturen van Internova gebruikt, ook deze werken met een COB-technologie en kunnen helemaal op maat en wens worden geleverd. De railspots hebben flappen waarmee we de bundel kunnen afstellen voor de auto’s, zo accentueren we alleen hetgeen wat wij willen.

Ganzeboom Transmissies

Vervang hoogfrequent tl voor led tubes

Bij deze klant hebben we gekozen voor een oplossing met a-merk led tubes voor het warehouse. Hier is geen nieuw systeem gemonteerd omdat in de toekomst dit magazijn opnieuw wordt ingedeeld. De mate van onzekerheid daarin weerhield de klant ervan een grote uitgave te doen in armaturen, maar wel te kiezen voor een snelle terugverdientijd met led tubes.

Doordat er een hoogfrequent armatuur geïnstalleerd is zijn er meerdere tests uitgevoerd met led tubes, de beste oplossing is een aanpassing van de armaturen welke de elektronische voorschakel apparatuur uitschakelt. Door deze aanpassing vervalt de typegoedkeuring, wat betekend dat de installateur aansprakelijk is bij een claim. Belangrijk om rekening mee te houden, in het geval van, bijvoorbeeld, brand kan het zijn dat de verzekering niet uitkeert. De aansprakelijkheidsverzekering van Sterk In Led BV pakt deze aansprakelijkheid over, voor de klant is er in deze geen risico.

Ganzeboom-Transmissies-Almelo1

In dit geval kwamen we voor het 10 meter hoge pand tot de conclusie dat de normeringen van de NEN-EN 12646-1 gehaald worden als alleen de lichtbronnen vervangen worden. Deze optie is financieel aantrekkelijker dan het vervangen van het complete systeem, met montage een derde van een nieuwe installatie. Hierop besloot de directie akkoord te gaan en bijna 400 lampen te vervangen voor led. Zowel de lichtontwerp, advisering, montage en nazorg is toevertrouwd aan Sterk In Led BV.

MAN Dickens

Versleten en afgeschreven conventionele verlichting

De bestaande indeling van deze MAN vestiging was in de truck werkplaats niet optimaal. De armaturen oud en de opbrengst te laag. Om al deze punten te verbeteren heeft Sterk in Led een nieuw ontwerp gemaakt voor de lichttechnische installatie. De normeringen hebben we op Europees niveau aangehouden, waardoor we altijd een goede oplossing kunnen bieden.

Bij deze MAN dealer hebben we een nieuw lichtplan ontworpen voor de binnen- en buitenverlichting. Voornamelijke de nieuwe led verlichting voor de truck werkplaats zorgt voor energiebesparing en een verhoging van het werkcomfort. Binnen zijn de tl-armaturen vervangen door een slimme led lichtlijn van Zumtobel.

MAN-Dickens

Deze lichtlijn past de sterkte automatisch aan door de hoeveelheid buitenlicht te bepalen. Met deze waarden wordt de hoeveelheid kunstmatig licht bepaald, geheel automatisch.

Buitenverlichting 

Buiten is gekozen voor een led armatuur met een goede kleurechtheid, dit in verband met camera bewaking.
Nu is er goed te zien welke kleur jas een inbreker aan heeft of welke kleur auto het erf op komt. Daarbij is de verblindingswaarde is laag waardoor er geen hinder is bij het naar binnen rijden van de vrachtwagens. Deze armaturen hebben we zowel aan de voor- als achterkant gebruikt.

Lichtmanagement

Hier is een stand-alone lichtmanagement geplaatst die de verlichtingssterkte automatisch regelt op de hoeveelheid daglicht. In de lijnen zitten sensoren die invallend daglicht meten en daar op reageren. De verlichting wordt gewoon via schakelaars aan en uit gezet. Als de verlichting aan staan is automatisch de daglicht afhankelijke regeling geactiveerd. Door de pulsdrukker langer in te drukken gaat de verlichting dimmen of feller branden. Deze oplossing is heel doeltreffend voor kleine, overzichtelijke ruimte doordat er relatief lage kosten worden gemaakt. De functionaliteit is echter niet zo groot als een uitgebreid netwerk systeem.

Joor Tandtechniek

Verbouw van tandartspraktijk

Bij Joor Tandtechniek in Utrecht hebben we nieuwe verlichting geplaatst in de praktijkruimte en kantoren. De praktijkruimte is in deze verbouwing uitgebreid met een extra werkplek voor de tandarts en de samenstelling van de praktijk is veranderd. Door gelijk over te stappen naar led verlichting maakt het geheel een moderne, frisse indruk.

Joor Tandtechniek is gespecialiseerd in gebitsprotheses, een vak waarbij precieze werkzaamheden nodig zijn en daarvoor is simpel gezegd voldoende licht nodig wat niet verblind.

De optieken op de led panelen zijn micro prisma, zij verdelen het licht egaal en verlagen de waargenomen verblinding.

Joor-Tandtechniek1

De armaturen zijn onderhoudsarm, geschikt voor beeldscherm werkplekken en hebben een levensduur van 50.000 uur. De verlichting in de praktijkruimte is dimbaar, in meerdere groepen en voorzien van Jung schakelmateriaal. Totale project uitgevoerd in de avonduren om de dagelijkse bezigheden in de tandarts praktijk niet te storen.

Deuk Direct

Nieuwe eigenaar, nieuwe verlichting

Bij de overname van Deuk Direct heeft de nieuwe eigenaar contact gezocht met Sterk In Led om de bestaande verlichting in de schadewerkplaats te vervangen voor een nieuw led systeem.

Voor de autoschadewerkplaats is gekozen voor een nieuwe lichtlijn van Veko. In de spuitcabine zijne r led tubes vanwege de hoge kleurechtheid en temperatuur bestendigheid.

De kleur van de verlichting is daglicht, code 865. De directe verlichting is uitstekend om schade mee te benadrukken. De reflectie van de lijn in de lak van een auto benadrukt de schades, een deuk gaat namelijk om de reflectie heen.

Deuk-Direct1

In de hele werkplaats hebben we een gemiddelde waarde ruim boven de aanbevolen 300 Lux wat de normering voorschrijft.

 

Montage en subsidie

De montage is in eigen beheer gebeurd met de technische ondersteuning vanuit Sterk In Led. Door de montage in eigen beheer te doen worden de kosten lager. De klant heeft de mogelijkheid om de kosten die daarmee samen gaan op te voeren voor de subsidie. De eindgebruiker krijgt namelijk subsidie over de lampen en de voortbrengingskosten, ook als deze in eigen beheer worden gemaakt. Een lijn systeem leent zich door de eenvoudige montage uitstekend om zelf te monteren.

Opgeleverd september 2015.

KIA Autodrone

Totale binnenverlichting bij KIA Krimpen aan den IJssel

Bij KIA Autodrome te Krimpen aan den IJssel is de verlichting compleet over naar led, zowel de showroom als de werkplaats. Met name is bij een showroom led een uitdaging. Echter, door een keuze te maken voor kwalitatief hoogwaardige lichtbronnen kan dit goed uitpakken. Dat goed uitpakken is voor een verlaging in stroomverbruik, maar ook zeker voor het onderhoud.

KIA-Autodrome1

Terugverdientijd

Voornaamste reden voor deze klant waren terugverdientijd en langere levensduur. De kleur hebben we gehouden op neutraal wit, code 840. Het metallic in de lak komt dan beter tot zijn recht in vergelijking met warm wit. Nog beter zou dan daglicht zijn, alleen leveren we dan wel heel veel in op het comfort. Nu staan de auto’s er uitstekend bij, word de nadruk gelegd op de auto zonder daarbij eventuele schades onnodig zichtbaar te maken. Dit is met name relevant voor de occasions op de eerste verdieping.

De werkplaats is later ook omgezet naar led verlichting. Ook deze klant heet een passende servicedeal met onder andere een jaarlijkse controle. De garantie is zoals altijd vijf jaar, ook met het gebruik van led tubes.

 

Garantie

Het risico bij led tubes is een hogere uitval, in vergelijking tot armaturen. Bij deze klant hebben we een te hoge uitval van losse led’s gehad. Samen met de fabrikant hebben preventief alle 150 lichtbronnen omgewisseld voor nieuwe, verbeterde versies. Er bleek een probleem te zittten in de productie van de led chips op de printplaat, wat in een verhoogde uitval resulteerde. In een dergelijk geval is het fijn als de verlichting bij een gerenommeerde partij vandaan komt.

Opgeleverd 3e kwartaal 2014.

Zieleman Automaterialen

Magazijn en retail voor automotive parts

Bij Zieleman Automaterialen in Vianen is de verlichting begin 2016 volledig over gegaan op led. Dis is voor zowel de kantoren, de magazijnen als de showroom gebeurd. Voor de kantoren en de showroom hebben we neutraal witte verlichting gebruikt, code 840, magazijn in code 850. In de praktijk blijkt dat de klanten nu minder snel geneigd zijn om achte de balie te komen.

 

Ombouw van armaturen

De voornaamste reden om voor led verlichting te kiezen was de besparing. De bestaande armaturen zijn op verzoek van de klant omgebouwd naar led tubes, De verantwoordelijkheid voor de aanpassing ligt bij de uitvoerder. In dit geval is dit Sterk in Led.

Zieleman-Automaterialen1

Wij hebben een aanvullende aansprakelijkheid verzekering die risico bij ombouw dekt. Dit geeft maximale zekerheid aan de klant. Ombouw was in dit geval nodig omdat er meerdere voorschakel apparatuur defect was.

 

Kantoor

In het kantoor zijn de armaturen vervangen voor led panels. De UGR waarde is conform de NEN 12464-1 onder de 19, kleurcode 840 om in de ochtend de afbraak van melatonine te bevorderen. De verlichting is in het directiekantoor als opbouw gemonteerd in een aluminium frame. In de kantine is het als inbouw van het systeemplafond gemonteerd.

Opgeleverd 1e kwartaal 2016.

Straalbedrijf Mars

Fabrieksverlichting in Beesd

Bij straalbedrijf Mars heeft Sterk in Led de bestaande verlichting van 400 Watt gasontlading vervangen voor 150 Watt led armaturen. Daarbij hebben we decentrale noodverlichting gemonteerd om in geval van calamiteiten de fabriek veilig te kunnen verlaten. Omdat dit zware industrie is hebben we een aantal zaken extra benadrukt bij de keuze van de verlichting.

 

Zware industrie

Het stralen van metaal is zeer zware industrie, daarbij is het van belang armaturen te gebruiken die tegen een stootje kunnen en met vervuiling goed uit de voeten kunnen.

Straalbedrijf-Mars1

Zo zijn er in de straalloods armaturen geplaatst die modulair zijn opgebouwd. Zo kan er bij een defect aan het optiek of driver los het defecte onderdeel worden vervangen. De opbrengst moest in de hele fabriek zo hoog zijn dat overal een kwaliteitscontrole plaats kan vinden. Met armaturen die 20.000 Lumen opbrengst hebben is dat geen probleem meer. Van een donkere werkplaats hebben we in een paar dagen een fantastische fabriek gemaakt die vol in de verlichting staat.

 

Buitenverlichting

Straalbedrijf Mars werkt in twee ploegendiensten. Punt van aandacht was de buitenverlichting, omdat de vrachtwagens voornamelijk buiten worden geladen met een heftruck. Daarom moest het terrein goed verlicht zijn zodat er veilig gewerkt kan worden. Met de doorgaande weg en de lichthinder wet in het achterhoofd resulteerde in een passende oplossing. Nu kan de truck veilig geladen worden en is er de mogelijkheid veilig de naar binnen te rijden om daar met een van de 5-tons bovenloop kraan te laden en lossen.

Van der Kreeft Heftrucks

Klein materiaal magazijn

Bij Van der Kreeft in Nieuwegein heeft Sterk in Led de verlichting vervangen voor led. Dit is voor zowel de wasplaats als het magazijn gebeurd.

Daarbij hebben we ook de entree omgezet, daar waren nog halogeenspots toegepast. Deze klant verkoopt en verhuurd heftrucks en is onze huisleverancier voor hoogwerkers.

Sterk in Led heeft dit project werkend opgeleverd in het eerste kwartaal van 2014.

Van-der-kreeft-heftrucks1

Schietbaan de Rommert

100 Meter schietbaan verlichting

Zomer 2016 heeft Sterk in Led de verlichting van de 100 meter schietbaan bij Schietsport Vereniging de Rommert in Andelst voorzien van led verlichting op de 100 meter schietbaan. De oude verlichting met TL armaturen was aan vervanging toe. Daarbij sneuvelden er veel lampen door afketsende kogels en splinters.

 

Armatuur met hogere beschermingsklasse

Schietbaan-de-Rommert1

Sterk in Led heeft hier een armatuur met een hogere beschermingsklasse geleverd, die naast sterk ook compact is. Met een dikte van 2,5 centimeter past het perfect achter de dikke stalen profielen en is de kans op schade minimaal. Het armatuur is een alles in een buis, de driver is geïntegreerd in het armatuur. De armaturen kunnen we in serie schakelen, aan het begin en einde van de buis zitten een male of female connector. Dat maakt een snelle en eenvoudige reparatie mogelijk mocht er schade zijn.Inmiddels is er één lamp geraakt door een kogel. Doordat deze niet de led chips of driver geraakt heeft werkt deze nog naar behoren.

De targets zijn verlicht met led schijnwerpers en verwerkt in de grond. Er zijn op vaste afstanden conform de reglementen van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie extra lampen geplaatst om de targets conform de regelgeving aan te lichten. Deze eisen worden getoetst om aan (internationale) evenementen deel te mogen nemen.

De banen worden meestal bijgehouden door vrijwilligers in de vereniging. De armaturen die we bij de Rommert gebruikt hebben zijn eenvoudig te monteren, snelle wisseling bij defect en bestand tegen impact conform IK07 classificatie. Het rustigere lichtbeeld zonder flikkering draagt bij aan een hoger comfort tijdens trainingen en wedstrijden.

Jan Kok Leimuiden

Renovatie scheepswerf verlichtingen

Op de Maritiem vakbeurs in Gorinchem heeft Pieter Kok, als 2e generatie binnen Scheepswerf Jan Kok, gesproken met Sterk in Led over de verlichting in de werf. De noodzaak voor een nieuw systeem bleek al snel. De oude lichtlijnen hadden eerder problemen met diodes die spontaan ontbranden en ook zijn de fittingen in slechte staat. Voor aanvang van het project is er een Programma van Eisen opgesteld voor zowel de scheepsbouw als de stalling van de werf.
In deze werkplaats wordt momenteel een nieuw schip gebouwd. Deze ruimte is onder andere een metaal- en houtwerkplaats. Door de drukke periode vlak voor het winterseizoen was snelle levering en montage een must.

Jan-Kok-Leimuiden1

De montage, levering en advisering is toevertrouwd aan Sterk in Led onder de voorwaarde dat het hele traject binnen twee maanden gerealiseerd moest zijn. Dat komt door de winterperiode die in aantocht is. Dan is het voor de familie Kok onbegonnen werk om externe mensen in de opslag te hebben, juist omdat dan alle schepen binnen komen voor hun winterslaap.

We hebben in de hele werf, zowel de loods als de werkplaats, een nieuwe lichtlijn gemonteerd van Abalight. Dat is een Duits A-merk. Wederom een primeur, nadat Sterk in Led als eerste de nieuwe SUN high-bay heeft geplaatst is het nu de eer aan het nieuwe lichtlijn systeem. De lichtlijnen zijn DALI dimbaar om zodoende op beweging en daglicht te kunnen dimmen.

Preidel Alblasserdam

Graveer fabriek met noodverlichting

Bij Preidel graveer- en stempelbedrijf heeft Sterk in Led de verlichting in het hele pand vervangen voor DALI lichtlijnen, en met sensoren aangestuurd. Ook is de noodverlichting geïntegreerd. Gekozen is voor een continu doorlopende lichtlijn, in dit geval de Baldur serie van Nordeon. Hier is bewust gebruik gemaakt van daglicht regeling. De oude lichtlijnen waren te oud voor revisie maar de bestaande punten hebben we gebruikt. Daarop is de nieuwe lichtlijn gemonteerd. Door het nieuwe lichtplan is er gekozen voor extra lichtoutput van het nieuwe systeem in is er overal een duidelijke verbetering gerealiseerd.

Graveer-fabriek-Preidel1

Noodverlichting

In de lichtlijnen is decentrale noodverlichting gemaakt. Dat is af-fabriek gekomen, om een goede integratie met de output en lijnen te maken. De meerprijs is relatief laag omdat dit in de productie wordt meegenomen. Voordeel van de decentrale noodverlichting in combinatie met het lichtmanagement is de beperkte bedrading. Voor zowel de noodverlichting als het lichtmanagement is een constante spanning bij de armaturen noodzakelijk.

 

Lichtregeling

In de vier productie hallen is daglicht aanwezig. Door iedere hal van een sensor te voorzien kunnen we in iedere hal afzonderlijk de hoeveelheid licht bijmaken wat nodig is. Alles staat afgesteld op de wettelijke bepalingen in de NEN en ARBO. Met name in de vier productie hallen is een dim waarde van 90% mogelijk bij voldoende daglicht intreding. De spreek- en tekenkamers zijn voorzien van sensoren, zonder beweging gaat het licht uit. Bij de personeel ingang is een veegschakeling actief, zo kan met een knop alle verlichting uitgeschakeld worden.Ook heeft iedere hal een eigen pulsdrukker.

Lichtregeling van Helvar, aansturing met router modules. Hiermee is het voor het personeel in de fabriek niet mogelijk de lichtintensiteit aan te passen. Deze functie is sec voor de leidinggevende toebedeeld. Die kan met zijn mobiele telefoon of pc de verlichting aanpassen.Uniek is dat Sterk in Led zelf de Helvar sturing kan programmeren. Daardoor is er in geval van storing snelle ondersteuning op afstand, en indien nodig op locatie.

Omega Logistics

Nachtdistributie warehouse

Bij Omega Logistics in Houten is er voornamelijk nachtdistributie voor apotheken. Dat betekend dat het overdag relatief rustig is, en in de avond en nacht een drukte van belang. Hier heeft Sterk in Led de Veko lichtlijnen voorzien van een renovatie module. Hierdoor blijft de lichtlijn in tact, maar gaan we de hoogfrequente T5 lampen van 2×80 Watt vervangen voor 58 Watt led armaturen. Renovatie van Veko is goed mogelijk omdat de lichtlijnen vanaf 1995 voorbereid zijn op lichtmanagement. Daarbij is de aluminium lijn kwalitatief erg solide. De oplossingen voor renovatie zijn zowel imitatie als origineel Plug&Play leverbaar, ook met noodverlichting.

Omega-logistics1

Renovatie module Veko

De fabrikant Abalight, een van onze preferred suppliers, heeft een renovatiemodule voor onder andere Veko, Philips en Norton. Door dit armatuur kan een lichtlijn, die nog goed is in de basis, worden voorzien van nieuwe armaturen zonder de hele lijn te vervangen. Kwalitatief een hoogwaardig product met L80B10 na 50.000 uur. Tegen meerprijs is het armatuur te voorzien van DALI driver en noodverlichting. Met deze opties is een moderne oplossing geboden voor conventionele TL-verlichting. Update: Omdat wij in de nieuwe inkoopronde wederom met Veko om tafel hebben gezeten is origineel Veko inmiddels goedkoper dan Abalight armaturen. Contact ons voor de actuele mogelijkheden en prijzen!

 

Stand-alone lichtmanagement

In het magazijn hebben we drie losse stand-alone oplossingen geplaatst van Helvar, de iDim Orbit. Dit is een alles in een sensoren kan zowel op beweging als daglicht schakelen. De DALI voeding is geïntegreerd. Daarmee is het een betaalbaar alternatief voor complexe systemen en eenvoudig te installeren. Configuratie gaat eenvoudig met een app,  die vooralsnog alleen te bedienen is met Apple device. Voordeel is ook dat er een tijdklok in de Orbit aanwezig is, zo is exacte aansturing van de verlichting kinderspel. Op deze manier hebben we voor de nachtdistributie een ideale oplossing. Namelijk in de nacht maximale verlichting, en overdag een hele nette besparing door te dimmen op beweging en daglicht.

Deze lichtmanagement oplossing stuurt twee broadcast signalen uit. Dat betekend dat alles wat achter de uitgang zit hetzelfde doet. We kunnen niet iedere lamp apart aansturen, maar wel per lijn. Dimmen doen we op basis van beweging en daglicht. De sensoren regelen de lichthoeveelheid bij naar de hoeveelheid buitenlicht. We maken alleen de lichthoeveelheid bij wat nodig is om aan de benodigde waarden te komen. De streefwaarden zijn volledig inzichtelijk in de app en kunnen door de gebruiker zelf worden bepaald en aangepast. Ook zijn er losse pulsdrukkers aangebracht om de sensor te overrulen. Dat kan weer makkelijk zijn bij tellingen en andere werkzaamheden waarbij beweging niet zo frequent gebeurd.

 

Glasbreuk protocol

Voor de medische toepassingen en de verhuur van een deel van de loods hebben we met de overgang naar led verlichting tevens een glasbreuk protocol. Hierdoor voldoet de klant aan de meest recente regelgeving. Een echte win-win situatie!

Mostert Pijpleidingen

Vervangen van gasontlading en armaturen

Bij Mostert Pijpleidingen heeft Sterk in Led het volledige pand opnieuw van verlichting voorzien. De grootste verbetering is zichtbaar in de lasfabriek. Hier worden pijpleidingen gemaakt voor de maritieme sector, zowel het lassen, afmeten als controleren gebeurd op een vaste werkplek. Daarom hebben we de volledige werkplaats ingedeeld op 500 lux op werkvlak hoogte. Project gerealiseerd met led high-bay armaturen van Abalight. De verblindingswaarde komt hierbij als beste naar voren. Niets is immers zo vervelend als hinderlijk felle lampen in de werkplaats.

Mostert-Pijpleidingen1

Ook de opbrengst is een volwaardige vervanger voor 400 Watt HPI, met 20.000 Lumen opbrengst in een L80B10 omgeving is dit het ideale armatuur voor deze fabriek.
Naast de verblindingswaarden zijn de lampen uitgerust met een sensor op de led board. Deze sensor meet de temperatuur en kan zo bij extreme omstandigheden de lichtintensiteit beperken. Zo is een lange levensduur gegarandeerd. Daar dragen ook de mid-power led chips aan bij, die met een speciaal optiek zijn afgedekt. Een paar honderd led chips hebben ieder een eigen lens.

 

Primeur!

Sterk in Led had de primeur om als eerste in Nederland dit nieuwe armatuur te monteren. Zowel ontwerp in DIALux, als de montage en nazorg is door Sterk in Led uitgevoerd. Aan deze opdracht lag een uitgebreid programma van eisen op tafel. Door het merk onafhankelijke aanbod en de snelle schakeling met ontwerp, offerte en montage is deze opdracht gegund. Onderdeel van het after-sales traject is een jaarlijkse lichtmeting en 5 jaar coulance op arbeid bij defect.
Bij deze klant moet binnen afzienbare tijd het dak vervangen worden. De door ons geleverde armaturen zijn daarom op een lichtmanagement systeem voorbereid. Mocht de keuze vallen voor een dak met daglicht inval kunnen we achteraf zonder hoge investering het licht dimmen bij daglicht. De armaturen moeten dan wel nog onderling bekabeld worden, maar dat is goed te doen achteraf. Zeker als de dakplaten weg zijn, een signaalkabel van 1,5 mm2 volstaat.

 

Kantoor en magazijn

De kantoren hebben we met led panelen uitgerust. Door een micro-prisma optiek is dit paneel geschikt voor beeldscherm werkplek. In de gang en toiletten hebben we downlights gemonteerd. Magazijn, entree en personeelsruimte met nieuwe led tube armaturen, om zo kosten efficiënt en binnen budget te kunnen werken.

Hermeta Asperen

1500 meter nieuwe lichtlijn

Bij Hermeta Metaalwaren in Asperen hebben we de volledige fabriek voorzien van nieuwe verlichting. Met de nieuwe led lichtlijn, een totaal van anderhalve kilometer, kan de fabriek weer jaren vooruit. Het pand is opgedeeld in meerdere secties, met ieder een eigen specialisme. Deze varieert van een metaalwaren afdeling tot gevel- en projectbouw. Ook de moeilijke ruimten, zoals een aluminium gieterij met hoge temperatuur en anodiseer afdeling met zuurbad, vormen geen uitdaging meer voor het team van Sterk in Led. Dit noemen we de zware industrie. Om hier de goede armaturen te gebruiken moeten we met veel factoren rekening houden.

Hertema-metaalwaren-asperen1

De oude verlichting was compleet aan vervanging toe. Dit gaat om zowel ouderdom van de oude lichtlijnen maar ook is de indeling van de fabriek in de loop der jaren sterk veranderd.

Vanuit het KAM management is het onderwerp led verlichting ter spraken gekomen. Hierbij zijn er meerdere partijen op audiëntie gekomen. Daarbij is Sterk in Led er met zowel service, prijs als kwaliteit als winnaar uit gekomen. De investering is voor de klant in meerdere stappen opgedeeld en kon zodoende in de bouwvak gerealiseerd worden. De gebruikte armaturen zijn van Zumtobel, en hebben een L90 classificatie van 50.000 uur. Dat betekend een lichtterugval van maar 10% in 50.000 uur!. Dát is de kwaliteitsnorm die we graag gebruiken bij Sterk in Led.

 

De gekozen oplossing: 

De klant heeft gekozen voor een van de meest flexibele systemen op de markt, namelijk de Tecton serie van Zumtobel. Dat is een uiterst functionele rail waar zowel een lichtlijn, spots, noodverlichting en ook een high-bay op gemonteerd kan worden. Doordat er niet wordt gewerkt met connectoren in de lijn maar in het armatuur kunnen we op elke positie een lamp plaatsen. Daardoor komt er altijd recht boven een werkplek voldoende licht. En de connector arme rail is bij uitstek geschikt voor de zware industrie. Daarbij zijn zowel de verblindingswaarden, levensduur met lichtbehoud en spreiding perfect voor deze fabriek.

Er is nog een lastige ruimte om verlichting te plaatsen. Een ruimte met veel trillingen, ook weer zware industrie. Dit is de trommelruimte, met een hoogte van net aan twee meter waarbij maar één lijn aanwezig is. Deze lijn met montagepunten willen we graag behouden. Daarvoor hebben we de DataluxIQ van Luminaid gebruikt. Da is een continu doorlopende lichtlijn met ultra brede bundel om ook in de trommels goed te kunnen werken. Ideaal omdat het ook goed bestand is tegen trillingen en via een 60Volt gelijkspanning werkt. Zo is bedrijfszekerheid gegarandeerd.

Volledige oplevering in drie weken gedurende de bouwvak periode, waarbij we met een vaste montageploeg de fabriek in zijn gegaan. Door ruimte voor ruimte af te werken is het gegarandeerd dat er na de vakantie weer een operationele fabriek is.

 

Voor de toekomst

Onderdeel van het meer jaren plan is een optie voor lichtmanagement en noodverlichting. Ook komen binnen dit traject de kantoren nog aan bod, en gaan we nog goede  buitenverlichting verzorgen. Door het servicecontract kiest Hermeta voor een jarenlange samenwerking, een verstandige en verantwoorde keuze.

Electroplast Dordrecht

Fabrieksverlichting voor 6000 m2 plastic industrie

In Dordrecht heeft Sterk in Led bij Electroplast de verlichting compleet vervangen in de fabriek en magazijnen. Hier is een compleet nieuw ontwerp aan ten grondslag gekomen. Dat ontwerp is gebaseerd op de NEN-EN 12464, Arbo en Energie Investerings Aftrek. Ook is er een oplevermeting conform de NEN 1891 uitgevoerd om de bij eventuele lichtterugval aanspraak te maken op garantie. Hieruit is gebleken dat het ontwerp goed overeenkomt met de opgeleverde situatie.

 

Lichtmanagement voor daglicht en beweging

In de oude situatie waren er in de fabriek van 6.000 m2 180 armaturen aanwezig, ieder goed voor 2 x 58 Watt conventionele tl. In de nieuwe situatie is er een led high-bay gekomen van 185 Watt, en is het aantal is teruggebracht tot 65 armaturen. Een goede indeling van de nieuwe armaturen zorgt voor minimale schaduw dan in de oude situatie én optimaal comfort voor de medewerkers. De fabriek is in overleg met de chef opgedeeld in meerdere zones en iedere zone heeft zijn eigen licht scene. Zo worden de productielijnen gedimd afhankelijk van daglicht, de technische ruimte op basis van beweging en de serviceruimte voor de machines op de entresol vloer op basis van beweging en daglicht. Daarbij heeft het daglicht de prioriteit boven beweging. Dat betekend dat we zover terug dimmen totdat de verlichting uit gaat. Dat gebeurd door een gecombineerde sensor die zowel daglicht als beweging meet. Voor de daglichtregeling in de fabriek gebruiken we een sensor die naar buiten kijkt en het invallende daglicht meet. Afhankelijk daarvan gaan de armaturen in de fabriek dimmen, in een constante flow zodat het niet hinderlijk is.
Het magazijn is voorzien van IP65 opbouw armaturen en is ook voorzien van lichtregeling. Hier dimmen we de hele ruimte op nieuwwaarde, dat is in de markt bekend als Constant Light Output.

 

Warmte

Bij Electroplast maken ze kabels en leidingen voor onder andere glasvezeltechniek. Bij dit proces komt veel warmte vrij, omdat de machines plastic smelten bij hoge temperaturen. Dat is voor het ontwerp van groot belang, want led en warmte gaan niet per definitie goed samen. De led armaturen die aan het plafond hangen zijn zogenaamde Metal Core PCB’s, wat betekend dat de led direct op aluminium is geplaatst. Dat is ideaal voor warmteafvoer, en de printplaat zit vast op de aluminium buitenkant. Dat maakt een levensduur van 100.000 uur op een L80B10 classificatie. Met het dimmen wordt dit alleen maar verder verhoogd. Daar draagt ook bij dat we op de warmste momenten gaan dimmen afhankelijk van het daglicht.

Van Kalker Schade

Spuitcabine verlichting renovatie

Bij Autoschade van Kalker is de Rowit spuitcabine voorzien van led verlichting. De oude lampen waren aan vervanging toe en de keuze is gemaakt voor led. Voornaamste reden de lichtopbrengst en de langere levensduur.

Alle armaturen zijn omgebouwd, en werken nu zonder voorschakel apparatuur. De ombouw van de armaturen in de spuitcabine is gemaakt om zodoende de harmonische vervuiling te minimaliseren en de besparing te optimaliseren. Bij het vervangen van de verlichting hebben we ook de defecte fittingen vervangen.

van-kalker-schade1

Ook zijn de glazen kappen van binnen en buiten gereinigd. Zo is de cabine weer voor jaren onderhoudsvrij voor de verlichting.

 

Eisen voor verlichting in een spuitcabine

Eisen voor spuitcabine’s zijn hoog, hier vraagt de norm om 1.000 Lux lichtopbrengst. Gerealiseerd is 1.750 Lux met 23 Watt led lampen (voorheen 58 Watt). Het merk Rowit kenmerkt zich door de gedraaide fittingen, toen dit project zich voordeed waren er nog geen standaard led buizen met draaibare fittingen.

 

Overige verlichting

Naast de verlichting in de spuitcabine hebben we ook het kantoor en de werkplek verlichting van de werkplaats vervangen. De hoofdverlichting is al energiezuinige T5, kenbaar door de dunne buizen. Deze gaan we te zijner tijd vervangen door led.

Autobedrijf Bogers

Nissan/Kia dealer te Halsteren

Bij autobedrijf Bogers te Halsteren is de verlichting in de showroom, receptie en magazijn vervangen voor led verlichting. De grootste besparing zit in de showroom led lampen. Daar zijn we van 70 Watt CDM-T naar 30 Watt led gegaan. Voornaamste reden voor het vervangen van de verlichting is de grote uitval van de aanwezige gasontladingslampen in de showroom en de besparingsmogelijkheden bij het toepassen van led verlichting.

Autobedrijf-Bogers1

Beleving in de showroom

Wij hebben hier alleen premium led armaturen gebruikt die op basis van een lichtontwerp als beste uit de berekening kwamen. Door het opstellen van een nieuw lichtplan kon vooraf bepaald worden dat er een egale lichtverdeling conform de NEN-EN 12464-1 zou zijn. Voor een showroom erg belangrijk, geen hinderlijke schaduw en optimale weergave van de showroom auto’s. Door de goed kleurweergave krijgen we een sprankeling in de metallic lak, dat verhoogd de beleving in de showroom.

De neutrale kleur in combinatie met een hoge kleurechtheid is perfect voor deze showroom.
Dit project is gerealiseerd van lichtplan tot en met oplevering en nazorg. Autobedrijf Bogers heeft een passende servicedeal gekregen, daarbij onder andere een jaarlijkse lichtmeting.

 

Verkoop kantoren en receptie

Bij de kantoren en beeldscherm werkplekken hebben we armaturen gebruikt zonder zichtbare rand. De rand die er zit loopt in het hoogglans metaal door naar de spiegel, dit vormt een natuurlijke eenheid. Deze armaturen zijn van Osram/Siteco, wereldwijd nummer drie op de verlichtingsmarkt als het gaat om armaturen productie. Gegarandeerde topkwaliteit dus!

Slootweg Schadeherstel

Intake op locatie

Middels mond op mond reclame heeft Pieter Slootweg contact opgenomen met sterk in led. Dit familie bedrijf runt een bedrijf met schadewerkplaats en spuitcabine.

Er was een vertegenwoordiger aan de deur geweest om led tubes op proef te proberen. Ze waren echter niet te spreken over de lichtopbrengst en kleur van de lamp. Na een kort telefoongesprek is er direct actie ondernomen. Dezelfde dag nog is er een bezoek gebracht en advies gegeven over verlichting. Hieruit kwam een kleurwijziging, van warm-wit 830 naar neutraal wit 840 en een lamp die daadwerkelijk een 58Watt TL vervangt. Daarvoor is ongeveer 3.500 Lumen nodig.

Slootweg-schade1

Bedrijfspand aan huis

Slootweg is gevestigd in een voormalige schuur, dat in de tijd continu is aangepast op het schadebedrijf. In het voorste gedeelte is de spuitcabine en een poetsruimte, het achterste (smalle) gedeelte is de werkplaats. Een eerste proefopstelling met de 30watt buizen is een succes, vanuit daar kwamen ook vragen over de spuitcabine. De lampen hangen er nu vier jaar, enkele zijn er al defect en ook de lux waarde is met 770 (vloer) laag te noemen. Wederom een paar lampen op proef gemonteerd. Na opdracht nogmaals gemeten, en tot ruim 1200 Lux gekomen op vloerniveau.

Op de Autoprofessioneel in Hardenberg is er nogmaals gesproken met vader en zoon Slootweg. De resultaten uit de proefplaatsing zijn een succes, de order voor het hele bedrijf is akkoord. De wens is om het zo bedrijfszeker en zuinig mogelijk aan te sluiten. Door het one-side powered systeem te gebruiken zijn de starters en ballasten overbodig, een aanpassing van nog geen 10 minuten per armatuur. Dit is ook goed voor de powerfactor en de harmonische vervuiling van de elektrotechnische installatie.

ASN Vermaire

Duurzame schadeherstel 

Bij ASN Autoschade Vermaire is in het tweede kwartaal van 2015 het gehele bedrijf voorzien van led verlichting. De afdelingen plaatwerkerij, voorbewerking, de vijf moderne spuitcabines en de receptie zijn voorzien van led verlichting.

Vermaire is een vooruitstrevend bedrijf als het gaat om duurzaamheid en het implementeren van technologie in het schadeherstel proces. Voornaamste reden voor led zijn de besparingen en langere levensduur.


Klein schadeherstel en spot repair

Met name voor de spuitcabine is de keuze voor led verstandig. De levensduur is gemiddeld vijf maal langer dan bij tl-verlichting, met eenzelfde opbrengst.

ASN-Vermaire1

Dat resulteert in een stabiele en onderhoudsvrije cabine. Licht is cruciaal voor goed, kwalitatief hoogwaardig spuitwerk. Denk aan zaken als kleur, kleurechtheid, lichtopbrengst, lumen behoud, enzovoorts. Stuk voor stuk punten waar de speciaal ontwikkelde led lampen van Sterk In Led een uitkomst bieden.

Vermaire heeft een specialisatie in klein schadeherstel. Daarvoor zijn recent twee nieuwe cabines aangeschaft. De kleurechtheid is dan van groot belang, omdat niet langer een volledig deel wordt gespoten maar beperkt blijft tot alleen de schade. De verlichting met een Ra>90 waarde draagt bij aan de eindcontrole van het spuitwerk.

 

Werkplaats

In de werkplaats zijn de lampen gewisseld voor led tubes die iets meer licht maken dan de standaard TL. Deze lampen geven voldoende licht voor de monteurs om kwalitatief goed werk te verrichten. De wetgeving zegt hierin dat we voldoende verlichting moeten hebben om veilig te werken, de NEN heeft daar een aanvullende eis op. Deze NEN is echter geen wetgeving, alleen een advies.

Dit project is half 2015 gerealiseerd.

ABS Van Houtert

Hoge kleurechtheid voor optimaal schadeherstel

Bij ABS Van Houtert heeft Sterk In Led de verlichting in de spuitcabine gereviseerd. In deze revisie zijn alle voorschakel apparaten verwijderd, de fittingen vervangen en de bedrading nagekeken/ vervangen.

 

De led tubes in de cabine zijn bestand tegen temperaturen van 60 graden en hebben een kleurechtheid van circa 95Ra. (CRI>90).

ABS-van-Houtert1