Klantcases

Op deze pagina vind je onze klantcases en referenties

Voor Na

Alpha Deuren te Didam

Een van de meest uitdagende klussen tot dusver voor Sterk in Led. En dat is niet zozeer de omvang, maar de tijdsdruk vanuit de opdrachtgever. Slechts twee weken, periode kerstvakantie, minus drie dagen verplicht vrij om de anderhalve kilometer lichtlijn te monteren en twee kilometer weg te halen. Mission accomplished, en twee dagen eerder opgeleverd dan gepland.

Dat naast onze werkzaamheden ook de sprinklers, installateur en machineonderhoud plaatsvond was geen belemmering voor de tijdsdruk. De fabriek is voorzien van Zumtobel lichtlijnen. Waar de oude verlichting net aan 100lx gaf, zit de fabriek nu in een overvloed van 500lx. De installateur heeft daarnaast nog een dimsysteem in gebruik genomen, zodat er per werkplek de juiste verlichting wordt gehanteerd. Een aanvullende besparing én comfort is hiermee gegarandeerd.

Voor Na

Transmission van den Haak - Geldermalsen

Bij van den Haak in Geldermalsen hebben we de bestaande Veko lichtlijnen gerenoveerd met Zumtobel Tecton armaturen. Groot voordeel ten opzichte van Veko is de hoge korting op de Tecton serie, waardoor de ROI aanzienlijk beter is. Ook zijn deze armaturen 2 meter, waardoor de spreiding beter is én er een hoge opbrengst is van 16.000 lumen per armatuur.

Uitgevoerd met een lichtmanagement systeem dimmen we per loods op 8 gebieden op daglicht en beweging. Bij voldoende zonlicht schakelt de verlichting uit, om bij de nachtdistributie weer automatisch op te schalen naar 300lx werkverlichting.

Magazijn

Quartzline te Dordrecht

Bij de verhuizing van Quartzline heeft Sterk in Led de complete verlichting in de fabriek en het magazijn vervangen naar led. Deels is dit op renovatie met behoud van de lichtlijnen, waar dit niet mogelijk was zijn ook de lichtlijnen vervangen.

Er is naast de verlichting ook noodverlichting en sensoren gemonteerd in de lichtlijnen. Het geheel wordt met een lichtmanagement systeem aangestuurd.

amg_performance_center_veghel_binnen

AMG Performance Center Veghel

In Veghel staat een van de vijf AMG centrums van Nederland, waarbij de showroom is verlicht door Sterk in Led. De armaturen van Abalight zijn custom-made voor dit project, met een 940 kleur en optieken om de verblinding te verlagen. Naast de verlichting was de grootste uitdaging de aanwezige gebouwbeheersing. Dit systeem is, tijdens bedrijfstijd, overgezet naar een DALI lichtmanagement met aanvullende functies zoals aansturing voor zonwering, relaiscontacten en een koppeling met het alarmsysteem.

De programmering is dusdanig complex, maar eenvoudig te bedienen zodat iedere auto individueel uitgelicht kan worden. Over klantbeleving gesproken!

Voor Na

Hermeta te Asperen

Voor Hermeta in Asperen heeft Sterk in Led de 10.000m2 fabriek in 2016 omgezet naar led verlichting.

In totaal is er ruim een kilometer aan Zumtobel Tecton lichtlijnen gemonteerd. En, waar nodig hebben we aanvullende noodverlichting geplaatst. Er zijn voorbereidingen getroffen om te kunnen dimmen middels DALI, op bijvoorbeeld daglicht of beweging. In een later traject zullen ook de kantoren worden overgezet naar led verlichting.

Voor Na

André van Beynum te Dodewaard

Voor André van Beynum in Dodewaard is de fabriek voorzien van originele Veko renovatie armaturen op de bestaande lichtlijnen. De oude verlichting was grotendeels uitgevallen, waardoor de loods erg donker was.

Met het toepassen van 11.000 lumen armaturen, 50% meer dan een TL armatuur, is de lichtintensiteit fors verhoogd. Ook in Dodewaard kan men weer veilig en prettig werken nu de lichtopbrengst ruim 400lx is.

Holland Diervoeders led

Holland Diervoerders te Dordrecht

In dit distributie centrum hebben we de bestaande Veko lichtlijnen gerenoveerd met led armaturen. De opzet is met minder armaturen, die meer licht geven dan de T5 armaturen. Per gangpad zijn er twee sensoren gemonteerd, die de verlichting laten dimmen tot 5% als er geen beweging is. Bij beweging gaat de verlichting naar 50%, wat ruim 200lx op de grond geeft. Dit is voldoende licht om veilig te werken, en de dimstand spaart nog fors energie wat de terugverdientijd ten goede komt.

Graveer-fabriek-Preidel1

Preidel te Alblasserdam

Klant van het eerste uur, graveer- en stempelbedrijf Preidel in Alblasserdam. Hier zijn de bestaande lichtlijnen vervangen door de Nordeon Baldur lichtlijnen, en continu doorlopend uitgevoerd. De noodverlichting is ook vervangen en is nu in de lichtlijn geïntegreerd.

Enkele armaturen hebben een dubbelfunctie en gaan op een accu branden als de spanning uitvalt. Naast de noodverlichting is er een Helvar daglicht- en bewegingsafhankelijke diminstallatie in gebruik. Naast de fabriek en spuitgiet afdeling zijn ook de overige ruimten voorzien van led verlichting en sensoren.

Boers Schiedam LED

Boers en Co - Schiedam

In de fabriek van Boers en Co fijnmechanisatie in Schiedam heeft Sterk in Led de lichtlijnen vervangen voor led verlichting. De lichtlijnen zijn van Zumtobel, met 16.000lm armaturen hebben we op de werkplekken ruim 500lx. In de lichtlijnen zijn bewegingsmelders en noodverlichting (met Lithium batterij) geïntegreerd.

Tevens is er een lichtmanagement systeem in gebruik genomen, waarbij de verlichting dimt bij daglicht. Ook sturen we per zone aan op beweging en is de noodverlichting centraal te monitoren via het LMS.

Heembeton Craft high-bay

Heembeton productielocatie Lelystad

Bouwvak 2019 heeft Sterk in Led de verlichting vervangen bij de productielocatie in Lelystad van betonproducent Heembeton. Hier zijn de gasontladingslampen van 400watt vervangen door high-bays met 32.000lm om een hogere lichtopbrengst te halen, met dezelfde stroompunten.

De lampen hebben 2 drivers per armatuur, zodat er bij een defecte driver nog één zijde van de lamp licht geeft. Dit verhoogt de veiligheid, omdat de lampen lastig bereikbaar zijn. Montage is via een platform op de bovenloopkraan gebeurd, waardoor we snel, veilig en efficiënt konden werken.

Meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Voor Na

Evobus te Nijkerk

Bij de importeur van Mercedes-Benz bussen heeft Sterk in Led het volledige pand voorzien van led verlichting. Bij de kantoren is een daglicht- en beweging afhankelijke lichtsturing gemaakt. De werkplaats is een renovatie van de Norton NLS lichtlijnen en het magazijn is voorzien van led tubes en sensoren.

Door het gehele pand is de noodverlichting vervangen, waar mogelijk zijn de armaturen met dubbelfunctie uitgevoerd. Dit betekend dat de armaturen een normaal bedrijfsfunctie hebben en indien de spanning uitvalt ze op een accu blijven branden.

Hiernaast is de buitenverlichting vervangen met led armaturen. Deze voldoen ook aan het activiteitenbesluit omdat ze in de nacht dimmen met 50% om energie te besparen.

Voor Na

Duiker te Zoetermeer

Bij Duiker Mechanical in Zoetermeer heeft Sterk in Led de verlichting in het volledige pand vervangen naar led.

De fabriek is van 200lx naar 500lx gebracht door een renovatie van de Veko lichtlijnen.

De kantoren zijn voorzien van nieuwe armaturen, middels een back-led technologie en ook de overige ruimten zijn voorzien van nieuwe armaturen.

Buiten hebben we nieuwe armaturen gemonteerd die meer licht geven om de veiligheid rondom het pand te vergroten.

Voor Na

Diesel Holland te Haarlem

Bij Diesel Holland, een bankwerkerij in Haarlem, heeft Sterk in Led het volledige pand voorzien van led verlichting. De fabriek is voorzien van een nieuwe lichtlijn van Zumtobel, wereldwijd marktleider op het gebied van verlichting. De nieuwe armaturen geven dubbel zoveel licht als een nieuw armatuur van 2x58Watt TL. Dat maakt dat er minder armaturen zijn teruggeplaatst, en er meer licht is dan met de oude installatie.

Er is tevens een daglicht afhankelijke regeling gemonteerd, waarbij de verlichting dimt op basis van daglicht. De kantoren en gangen zijn voorzien van nieuwe armaturen en zijn er nieuwe vluchtrouteverlichting gemonteerd. Deze verlichting was oud en functioneerden niet meer naar behoren.

Buiten zijn er nieuwe armaturen geplaatst met een eigen sensor, zodat deze als het donker is automatisch aan gaan en voor een egale verlichting rondom het pand verzorgen.

Voor Na

Perdijk Rotterdam

Voor Perdijk in Rotterdam heeft Sterk in Led de verlichting in de fabriek vervangen.

De oude Philips TMX lichtlijn is vervangen voor een nieuwe lichtlijn, met armaturen die meer licht geven dan nieuwe TL armaturen. Hierdoor is er met minder armaturen meer licht, en zijn we van goed 200lx naar 750lx gegaan. Tevens is de gelijkmatigheid verbeterd en slagschaduw verminderd.

Naast de verlichting is er ook een daglicht afhankelijke diminstallatie geleverd, en de lichtlijnen zijn per lijn te dimmen. De verlichting schakelt bovendien automatisch aan en uit op het alarm. Als de verlichting “aan” gaat, is dat “aan op daglichtregeling”.

Voor Na

Den Oudsten XXL buigwerk te Rhenen

Groot buigwerk gebeurd in een grote hal, en die heeft Sterk in Led mogen verlichten. De armaturen van Siteco zorgen voor een perfecte verlichting van de hal, zijn stootvast en hebben een hoge opbrengst.

Ook bij Den Oudsten kan weer comfortabel en veilig gewerkt worden.

Voor Na

Kroymans te Hilversum

Bij Jaguar en Landrover dealer Kroymans in Hilversum heeft Sterk in Led de verlichting in de werkplaats vervangen.

De bestaande opbouwarmaturen waren qua indeling niet optimaal. Om de indeling wel optimaal te krijgen, hebben we de nieuwe lichtlijnen tussen de hefbruggen geplaatst. Het resultaat is optimaal om te werken aan auto’s met licht op de plaats waar dat nodig is.

Wederom een geslaagd project in de automotive!

ASV-Mercedes-Benz-Eindhoven

ASV Mercedes-Benz - Eindhoven

Bij ASV Mercedes-Benz in Eindhoven heeft Sterk in Led de showroom en afleverruimten voorzien van nieuwe led verlichtingen. De showroom was voor een deel al voorzien van led panelen maar gaf niet de beste ervaring voor een auto showroom. Het benadrukte beschadigingen en als we in de showroom meer zien dan buiten is de verlichting niet goed.

We hebben dit probleem opgelost met led downlights in een 940 kleur, wat voor een perfecte kleurweergave en minimale reflectie in de auto’s zorgt. In de showroom is tevens een daglicht afhankelijke regeling geplaatst. In de afleverruimten zijn bewegingssensoren toegepast. De bediening van de nieuwe verlichting gaat middels een iPad, die tevens als systeem voor gebouwbeheer dient.

Voor Na

Electroplast Dordrecht

Bij Electroplast in Dordrecht heeft Sterk in Led inmiddels het volledige pand voorzien van led verlichting. Wat in 2017 begon met de fabriek, is inmiddels uitgegroeid tot een solide relatie waarbij ook de kantoren en overige ruimten zijn voorzien van led verlichting. De fabriek is uitgerust met high-bay armaturen, een dimsysteem voor daglicht- en beweging afhankelijke regeling en is nu met ruim 300lx bijzonder comfortabel verlicht.

De kantoren hebben we voorzien van nieuwe armaturen, waarbij de leds achter een optiek zitten. Dit zorgt voor een natuurlijke koeling in het armatuur, wat de levensduur bevorderd. Belangrijker nog, doordat de leds verdiept zitten in het armatuur is de verblinding laag en het comfort hoog.

Voor Na

Vernooy containers te Tiel

Veiligheid, DE voornaamste reden om de nieuwe verlichting te monteren bij Vernooy containerbouw uit Tiel. De oude installatie was ondermaats voor de, met name, laswerkzaamheden.

Ondanks de plannen voor nieuwbouw is besloten om in de bestaande panden de overstap te maken naar led lichtlijnen. De continu doorlopende lichtlijn van Luminaid heeft hier de beste oplossing, omdat er een relatief korte afstand is van de bovenkant van de container tot de onderkant van de lamp. Met deze lichtlijnen zorgen we voor een egaal uitgelicht werkvlak met goede verticale verlichtingssterkte tot ruim drie meter.

Test-achtergrond

Omega Logistics te Houten

Bij het logistieke centrum van Omega Logistics heeft Sterk in Led een universeel armatuur geplaatst op de Veko lichtlijnen.

Deze armaturen worden aangestuurd op basis van daglicht en beweging, waarbij er een grote besparing kwam kijken. Het universele armatuur had hier de voorkeur, omdat het originele armatuur fors duurder was in aanschaf. De optieken zorgen naast de goede spreiding ook voor een lage verblinding, wat het comfort ten goede komt. De noodverlichting is in de armaturen als dubbelfunctie bijgebouwd, voorzien van Inotec relais en accu.

Alutech-te-katwijk3

Alutech te Katwijk

Bij Alutech in Katwijk aan Zee, onderdeel van de SAG groep, wordt stap voor stap de overgang naar led verlichting gemaakt. De eerste stap is inmiddels achter de rug, er is reeds een productielijn over gegaan op led verlichting met daglichtafhankelijke regeling. De overige productielijnen en magazijnen volgen op een later moment.

Voor Na

Seat dealer De Groot te Meerkerk

Sinds jaar en dag klant bij Sterk in Led, Seat/ Volkswagen Bedrijfswagen service centrum De Groot in Meerkerk. In 2017 is de showroom al over gegaan naar nieuwe led verlichting met beweging- en daglicht afhankelijke regeling.

De werkplaats is in 2019 over gegaan met nieuwe led opbouw armaturen, welke 20% meer licht geven dan nieuwe TL-opbouw armaturen. Door slim gebruik te maken van de subsidies was het prijsverschil met led buizen minimaal, waardoor de keuze voor nieuwe armaturen niets meer dan logisch was voor dit familie bedrijf.

sterkinled-ledlampen

Autobedrijf KIA Bogers te Halsteren

Deze KIA en Nissan dealer is in 2016 voorzien van nieuwe Siteco led armaturen in de showroom en spreekkamers, met nieuwe high-bay armaturen met prisma kap bij de ramen. Deze armaturen zorgen voor een goede opbrengst in de showroom, waarbij de high-bay armaturen bij het raam de winkel een open uitstraling geven.

Gomes Purmerend LED showroom

Mercedes-Benz Gomes te Purmerend

Bij Gomes in Purmerend heeft Sterk in Led de verlichting voor de nieuwe showroom en luifel geleverd. De Thorn Glacier hanglampen in de showroom heeft Sterk in Led aangepast om te voldoen aan de hoogste standaard op het gebeid van kleurechte weergave. Deze hoog CRI lampen (Ra>95) zorgen ervoor dat het metallic in de auto beter naar voren komt. Dat geeft een mooie glans over de auto’s, zonder het accent te leggen op beschadigingen.

De auto’s komen net zo mooi uit in de showroom als buiten de showroom. De showroom is tevens voorzien van een daglicht afhankelijke regeling, waarbij de armaturen aan de raamzijde automatisch dimmen bij daglicht.

Straalbedrijf-Mars1

Straalbedrijf Mars te Beesd

Een van de meest vervuilende industrieën van Nederland zijn straalbedrijven. Straalgrind en -stof zijn een belasting voor armaturen omdat ze werkelijk alles aantasten. Zelfs gehard glas met staaldraad gaat het op den duur begeven, zeker in de cabines. Hierdoor hebben we gekozen voor armaturen die gemakkelijk te renoveren zijn en is er in de loods een high-bay met koellichamen gekozen waar het stof doorheen kan.

Dit zorgt ervoor dat er geen grote warmteontwikkeling kan komen doordat er stof op de koelribben blijft liggen, wat tot ongewenste warmteontwikkeling kan zorgen. Lichtintensiteit is weer op orde, ruim 300lx waar met de oude verlichting nog niet de helft gehaald werd.

Warehouse led Schneider

Schneider Electric te Venray

Voor Schneider Electric in Venray heeft Sterk in Led in opdracht van de gebouwbeheerder een deel van de verlichting voorzien van nieuwe led armaturen in de bestaande Philips TTX400 rail.

Philips hanteert een strikt groothandelsbeleid, waardoor originele armaturen kostbaar zijn. Met het universeel armatuur UniqueFit van dochterbedrijf BLS Lighting is de bestaande rail behouden en is er toch een kwalitatief goed armatuur geplaatst dat gelijkwaardig is aan de Philips armaturen.

Bij Schneider is ook een daglicht- en beweging afhankelijke regeling in gebruik genomen, wat geheel automatisch de verlichting dimt en aanstuurt.

Snijcon-metaalbewerking2

Metaalbedrijf Snijcon te Rhenen

Groot en zwaar snijwerk, dat is wat er in de fabriek van Snijcon in Rhenen gebeurd. De verlichting was ondermaats, een donkere loods met eigenlijk te weinig lichtpunten om het goed te kunnen verlichten.

Door de marktbrede kijk op de verlichtingsmarkt is er een high-bay armatuur gekozen wat ook aan de zijkanten licht uitstraalt. Dat maakt de verlichtingshoek groter, waardoor we met een 200Watt led armatuur probleemloos een 400Watt gasontladingslamp kunnen vervangen. Met een goede egaliteit zijn de donkere plekken op de vloer verdwenen en dat verhoogt naast de veiligheid ook het comfort.

Koppert-machines1

Koppert Machines te Monster

Bij machinefabriek Koppert in Monster heeft Sterk in Led de verlichting in de fabriek gerenoveerd.

De Veko lichtlijnen zijn met de originele Veko armaturen voorzien van led. Met het overgaan naar led verlichting is er naast een enorme besparing ook een hoger comfort en veiligere werkplek gecreëerd.

Dover Geldermalsen high-bay

Dover Verkeersinrichtingen te Geldermalsen

Bij Dover Verkeersmaatregelen heeft Sterk in Led het volledige pand met buitenterrein voorzien van led verlichting. In de opslag en werkplaats zijn high-bay armaturen geplaatst als vervanging voor de opbouw TL armaturen. De kantoren zijn voorzien van Tridonic led panelen met daglicht- en bewegingsafhankelijke sturing. In de gangen zijn de nieuwe downlights, met verdiepte led en spiegel, permanent aan. Buiten is er gekozen voor nieuwe armaturen van Thorn Lighting, welke een goed lichtbeeld geven en er buiten gewoon geladen en gelost kan worden.

BS Dordrecht stellingverlichting

B&S te Dordrecht

In het nieuwbouw magazijn van B&S in Dordrecht heeft Sterk in Led in opdracht van de ontwikkelaar meegedacht voor de verlichting in het automatisch magazijn. De nieuwbouw heeft een hoogte van 24 meter en wordt bediend door een geautomatiseerde kraan die zelfstandig pallets in stellingen plaatst. Deze kraan heeft feitelijk geen verlichting nodig, er is alleen voor onderhoud verlichting nodig om service uit te voeren.

De verlichting moet daarbij voldoen aan de HACCP eisen voor voedselveiligheid. Sterk in Led heeft onderin de palletstellingen een profiel gemaakt, met daarop de HACCP gekeurde lichtlijn van Luminaid. Deze lichtlijn werkt met een koppeling in het DALI netwerk van de klant, waardoor de verlichting in normaal bedrijf 10% brandt. Bij calamiteiten of onderhoud kan dit naar 100% worden gezet.

Willem Cornelissen wasstraat led

Willem Cornelissen te Beesd

Voor autobedrijf Willem Cornelissen in Beesd hebben we de verlichting in de werkplaats, de showroom en de nieuwe wasstraat geleverd.

De wasstraat was met name een uitdaging omdat er sprake is van vocht en chemicaliën. Het is bekend dat sommige schoonmaakmiddelen, waaronder de reinigers in de carwash, kunststof kunnen verbleken en poreus kunnen maken. De toegepaste armaturen van Abalight zijn dan ook van een zware industriële kwaliteit. Hierdoor zijn we verzekerd van een lange levensduur en perfect behoud van materialen.

De continu doorlopende lichtlijn is compact en past daarmee perfect langs de kleine ruimte die er naast de roll-over is en verzorgt een egale verlichting van en in de wasstraat.

Dhollandia te Breda

Bij de marktleider in laadkleppen, welke in Breda worden geïmporteerd en aangepast, heeft Sterk in Led de verlichting in de werkplaatsen aangepast.

De bestaande Regiolux lichtlijnen zijn voorzien van een universeel renovatie armatuur waardoor er een hoge kwaliteit oplossing is gekomen. Gelijkwaardig gebleven aan de originele armaturen. Kostentechnisch echter een betere investering, en sneller terugverdient.

Naast de levering, montage en onderhoud service hebben we ook het subsidie traject begeleid en voor deze klant aangevraagd.