Led lease voor de industrie

15 augustus 2017

Lease van led verlichting

De aanschaf van led verlichting kan een aardige investering zijn. Zeker als het goed wordt aangepakt en niet alleen de lichtbronnen maar ook de armaturen worden vervangen. Met de verscherpte controle van de omgevingsdienst op de Wet Milieubeheer legt de overheid dwingende maatregelen op. Hoe kun je als bedrijf die, net na de crisisperiode, weer investeringen moet doen daar prioriteit aan geven? Goede vraag, en met een verrassende uitkomst: lease. Zeker als het leasebedrag lager is dan de besparing die het oplevert!

Verlichting is een lastig iets als het om lease gaat. Armaturen haal je als het mis gaat namelijk niet even gemakkelijk weg als een auto. Daarbij is verlichting deel van het onroerend goed (mits nagelvast gemonteerd) én kan een huurbaas niet op prijs stellen als er bij problemen de lampen worden teruggenomen. Het is lastig om een goede financier te vinden die tegen gunstige voorwaarden een case kan accepteren. Sterk in Led zit daarom samen met serieuze partijen die meedenken en gedreven zijn een optimaal lease aanbod te verstrekken.

Financial- of operationele lease?

De mogelijkheden voor lease zijn er zowel voor financial- als operational oplossingen en mogelijkheden voor behoud van subsidies. De vraag is of je de verlichting als afschrijving op de balans wenst of alleen voor het gebruik van de verlichting wilt betalen. Dat laatste is een trend en zien we terug in het alledaags leven. Denk aan Spotify, betalen we dan voor eigendom of voor gebruik?

Toch zijn er verschillen in de fiscale voordelen, dat is maatwerk en vraagt een deskundige blik. Sterk in Led werkt daarom samen met een bemiddelaar voor financiële producten. Deze partij kijkt onafhankelijk van de aanbieders welke het beste past bij de behoefte van de klant. En hoe deze klant het beste gebruik kan maken van de voordelen die we behalen met lease.

Sterk in Led heeft bewust geen adviserende rol in lease. Wij hebben namelijk verstand van licht en de integratie daarvan met lichtmanagement en noodverlichting. Financiële producten zijn echt andere koek. Daarom loop de behandeling van een leasecontract altijd via een derde partij. Sterk in Led heeft daarom ook geen vergunning bij de AFM. Door onze samenwerking en ervaring met de bemiddelende partij zijn de lijnen kort én is er de zekerheid voor de lease verstrekker van een gedegen product, levering conform afspraken en nazorg met garantie afwikkelingen. Sterk in Led kan ook aanvullende zekerheid geven door bijvoorbeeld een terug koopregeling af te sluiten voor de armaturen.

Een aantal voorwaarden

Kortweg zijn er verschillende manieren om led verlichting te leasen. De eerste is met de lease op de verlichting zelf. Dat moet dan een minimale investering zijn van € 30.000 ex btw, waarvan maximaal 20% montagekosten. Een aanbetaling of eindbedrag is optioneel. Dit is meest gebruikte manier om verlichting te leasen. Afhankelijk van de lease verstrekker kan het noodzakelijk zijn de verlichting traceerbaar te maken. Dat doen we door een gravering in de armaturen aan te brengen.

Een andere manier voor lease is een “sell and lease back” constructie. Met deze vorm van lease wordt bijvoorbeeld een machine verkocht. Deze huur je dan terug van de lease verstrekker. De machine komt niet van zijn plek af, puur een administratieve handeling waarbij er direct een verhoging van cashfow komt. Deze cashflow kun je weer gebruiken voor de investering in led en hebben we hetzelfde doel bereikt.

Door onze kennis in de markt van de leaseverstrekkers kunnen we vaak een passende aanbieding maken die bedrijven positief verrast. Als de besparing groter is dan het lease bedrag, dan is niets doen duurder. We hebben meerdere projecten in de lease, dat maakt dat we de ervaring, kennis en het netwerk hebben om een passende aanbieding te doen. We leggen de financieringen weg bij partijen als Rabobank Investments en BNP Paribas. Grote, gerenommeerde partijen die garant staan voor een jarenlange betrouwbare samenwerking.

Samenvattend

Led lease kan een goede optie zijn om kosten neutraal een investering in led te doen. Daarvoor hebben we nodig:
– Minimale investering € 30.000,-
– Maximaal 20% arbeid of diensten
– Zowel operational als financial lease is mogelijk
– Behoud van EIA subsidie mogelijk
– Eventueel in combinatie met een “sell and lease back” constructie
– Extra zekerheid door Sterk in Led met terug koopregeling

Meer informatie? Neem dan contact op met Sterk in Led, info@sterkinled.nl of 0345-525928

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Er ging iets verkeerd. Bekijk je invoer en probeer het opnieuw.