Loading...
Logistiek2018-02-22T09:41:37+00:00

Onafhankelijke specialist voor uw warehouse

Alleen de beste merken

Sterk in Led is een onafhankelijk one-stop shop voor logistieke panden en beheerders van logistiek vastgoed. We hebben een afdeling met consultancy, daarmee brengen we onze kennis samen met uw eisen. Sterk in Led doet dan niet mee met de aanbesteding. Met de projectverlichting regelen we de advisering, inkoop, montage en nazorg voor zowel verlichting, noodverlichting als lichtmanagement. Ook kunnen we subsidies aanvragen, met een netto voordeel tot 13,6%. Tevens krijgen al onze groot zakelijke relaties een kosteloos servicecontract, waarbij we eenmaal per jaar de verlichting controleren en defecten vervangen.

Door onze onafhankelijkheid hebben we bij veel producenten van verlichting hele scherpe inkoop condities. Zo leveren we direct vanuit de fabriek lampen van Philips en armaturen van onder andere Zumtobel (wereldwijd de op een na grootste armatuur producent), Nordeon, Abalight, Veko en Osram/Siteco. Ons uitgangspunt is dat verlichting moet bijdragen aan uw bedrijfsprocessen, én het bespaard energie. In die volgorde gaat verlichting uw bedrijfsproces ondersteunen.

Remplace op lamp- of armatuur niveau? 

Sterk in Led gelooft in de remplace op armatuur niveau. Een led buis heeft een aantal nadelen, die constructief zo bepaald zijn en ook niet beter worden dan nieuwe armaturen. Denk aan onder andere:

  • Hogere uitval dan armaturen
  • Met L70B50 tot 65% lichtterugval
  • Hogere harmonische vervuiling
  • Niet dimbaar (in het algemeen)
  • Maximaal hetzelfde lichtbeeld en opbrengst als een tl armatuur, nooit meer dan dat.

Bij de vervanging van armaturen is een grotere winst te behalen als we het hebben over levensduur, opbrengst en rendement. De investering is hoger, maar de levensduur veel langer. Een goede led buis rekenen wij voor 5 jaar, en de rest is bonus. Voor een gedegen led armatuur is dat 15 jaar en de rest is bonus. Door de onafhankelijkheid van Sterk in Led is een gedegen advies gegarandeerd. Zo zijn er wel projecten die wij uitvoeren met led buizen, voornamelijk als het niet zeker is (of beter gezegd, hoogst onzeker) of de klant langere tijd gebruik maakt van dit pand. Is het zeker dat er na drie jaar een verhuizing komt kunnen led buizen een goede investering zijn. Dan realiseren we direct een besparing en voldoen we aan de eisen in de wet milieubeheer.

Lichtmanagement met sensoren voor optimaal rendement in de logistiek

Steeds vaker worden er sensoren toegepast in stelling paden om het energieverbruik te reduceren. Van belang is het om dan de juiste sensor op de juiste plaats in de juiste oplossing aan te bieden. Zo zijn er stand-alone oplossingen, waarbij de sensor ongecontroleerd en zelfstandig zijn trucje doet, en oplossingen waarbij een controle, foutmelding en meer intelligentie toepasbaar is. Sterk in Led levert momenteel het meeste een oplossing waarbij de lampen niet aan of uit gaan, maar dimmen naar een vooraf ingesteld niveau. Bij gebruik van de paden is het lichtniveau geoptimaliseerd tot 150 Lux opbrengst op de grond en 200 Lux op de stellingen. Het is goed mogelijk dat dit 70% is van de opbrengst van de lampen, met andere woorden, we dimmen altijd met 30%. Als er geen beweging is gaan we terug naar een dimstand van 90%. Het voordeel hierbij is een directe besparing, verhoging van de veiligheid en verlenging van de levensduur. Als we een led gaan dimmen met gemiddeld 60% gaan we ook 60% besparen en de levensduur verlengen met 60%.

Naast de het dimmen op basis van beweging is het ook mogelijk om dat daglicht afhankelijk te doen. Dan dimmen we terug bij zonlicht. In het DALI systeem maken we voor iedere lamp een eigen adres dat we individueel kunnen benaderen en een trucje kunnen laten doen. We kunnen daarmee heel nauwkeurig de verlichting afstemmen op het gebruik van het pand, de routing van de heftrucks en zijn we beter in staat om een maatwerk oplossing aan te bieden. We werken desgewenst ook met andere schakelingen, zoals een relais of alarm schakeling. Doordat we eigen programmeurs hebben zijn we ook bij storingen snel beschikbaar en kunnen we vaak met hulp op afstand al problemen oplossen.

Centrale of decentrale noodverlichting?

Bij ieder logistiek pand hoort noodverlichting. Nood- en vluchtweg verlichting is een vereiste zoals bepaald in het bouwbesluit en de Arbo wetgeving. Hierover is vaak onduidelijkheid omdat meerdere partijen de normeringen als wetgeving zien en daarbij eindgebruikers onnodig op kosten jagen. Juist als we helder hebben wat het gebruikersdoel is, welke risico’s er zijn én hoe we hier invulling aan willen geven bepalen welke maatregelen nodig zijn. Als onafhankelijke partij adviseert Sterk in Led graag op dit gebied, juist omdat er zoveel onduidelijk is. Binnen Sterk in Led is Harm Blokvoort erkend door de Cito als noodverlichting deskundige.

Bij noodverlichting hebben we de keuze uit een centraal- of decentraal systeem. Het verschil zit in een paar zaken. Meest gebruikt is decentrale noodverlichting, hierbij heeft iedere lamp een eigen accupack die bij stroomuitval inschakelt. Deze accu heeft een levensduur van ongeveer drie jaar en is vaak met een zelftest uitgevoerd. Dat zijn dan rode- en groene ledjes die aangeven of het systeem nog werkt zoals het hoort. De opbrengst is beperkt en dat maakt dat we op grootte hoogte (8 meter plus) vaak niet uit de voeten komen met decentraal.
Het alternatief is centrale noodverlichting. Sterk in Led adviseert dan vaak om een armatuur een dubbelrol te geven, een normaal bedrijf en een noodbedrijf. We kunnen drivers instellen tot 100% opbrengst in nood. Ideaal voor bijvoorbeeld gevaarlijke werkplekken en grootte hoogte. Bij centrale noodverlichting is er een centrale batterij die meerdere armaturen overneemt, controle kan op afstand via een kringbewaking. Dat maakt de controle veel sneller, zeker omdat we op hoogte slecht de kleur van een controle lampje kunnen bepalen. Ook is de levensduur van de batterij langer, geen drie maar minimaal tien jaar. Dat betekend dat we in die levensduur niet drie keer omhoog moeten met een hoogwerker om batterijen te vervangen. De eenmalige investering bij centrale nood is duurder, maar de onderhoudskosten compenseren dit ruimschoots. Gaat het om een pand >5000 vierkante meter dan is het raadzaam om na te denken of een centrale noodoplossing haalbaar is. De onafhankelijke specialisten van Sterk in Led helpen u graag bij dit complexe vraagstuk.

Well Building Standard en BREEAM certified solutions

Steeds vaker krijgen we de vraag of de installatie voldoet aan de eisen van bovenstaande normen. De antwoorden die hierbij horen wisselen bij welke norm, welke oplossing en welke fabrikant het beste past binnen de aanbeveling of Programma van Eisen. Ook dit is maatwerk waarbij we u graag van dienst zijn.

Onze merken

Wij zijn er om te helpen. Vul uw gegevens in, wij nemen z.s.m. contact met u op. Wees gerust, ook wij houden niet van spam. U komt niet op een mailing.

Zij gingen u voor:

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Contact Info

Phone: 0345-525928

Web: https://sterkinled.nl

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.