Logistiek 2017-09-12T14:52:50+00:00

Onafhankelijke specialist voor uw ware-house

Alleen de beste merken

Sterk in Led is een onafhankelijk adviseur voor logistiek dienstverleners en de logistieke panden. Het adviseur trekken we bij opdracht door naar een totaal ontzorger, indien gewenst nemen wij het hele traject uit handen. Dat betekent dat wij de levering, montage, lichtmetingen, subsidie aanvraag én een passende nazorg regelen. Deze nazorg bestaat uit een passende SLA waarin we tot tien jaar na levering defecte armaturen kosteloos wisselen, tot 10 jaar garantie kunnen geven op meerdere merken én jaarlijkse controle uitvoeren. Veelal is deze service kosteloos naar gelang de opdracht.
Door onze onafhankelijkheid hebben we bij veel producenten van verlichting hele scherpe inkoop condities. Zo leveren we direct vanuit de fabriek lampen van Philips en armaturen van onder andere Zumtobel (wereldwijd de op een na grootste armatuur producent), Nordeon, Abalight, Veko en Osram/Siteco. Ons uitgangspunt is dat verlichting moet bijdragen aan uw bedrijfsprocessen, én het bespaard energie. In die volgorde gaat verlichting uw bedrijfsproces ondersteunen.

Remplace op lamp- of armatuur niveau? 

Tot een paar jaar geleden is het de regel om regelmatig lampen te vervangen. Er is beperkte keuze, een TL lamp van 58Watt geeft ongeacht het merk altijd eenzelfde hoeveelheid licht met hetzelfde lichtbeeld. Doekje over de spiegels en we kunnen er weer een jaar jaar tegen. Toen kwamen de led vervangers, in de vorm van een led buis. Langzamerhand heeft iedere organisatie daar wel ervaringen mee, soms positief en soms negatief. Feit is dat we een ander lichtbeeld hebben, de spreiding anders uitvalt en de opbrengst vaak tegenvalt. Daarbij zijn de goedkopere buizen (ook van Philips, Osram of andere A-merken) niet perse beter dan gewone TL. Sterker nog, er zijn situaties waarin een TL5 beter is dan een led buis. Kwalitatief is er nog een hele verbetering nodig in levensduur en zeker ook in de lichtterugval. Bij led buizen is tot 65% lichtterugval geoorloofd aan het einde van de levensduur!

Bij de vervanging van armaturen is een grotere winst te behalen als we het hebben over levensduur, opbrengst en rendement. De investering is hoger, maar de levensduur veel langer. Een goede led buis rekenen wij voor 5 jaar, en de rest is bonus. Voor een gedegen led armatuur is dat 15 jaar en de rest is bonus. Door de onafhankelijkheid van Sterk in Led is een gedegen advies gegarandeerd. Zo zijn er wel projecten die wij uitvoeren met led buizen, voornamelijk als het niet zeker is (of beter gezegd, hoogst onzeker) of de klant langere tijd gebruik maakt van dit pand. Is het zeker dat er na drie jaar een verhuizing komt kunnen led buizen een goede investering zijn. Dan realiseren we direct een besparing en voldoen we aan de eisen in de wet milieubeheer.

Meer weten over de basis van led verlichting? Klik hier voor een verwijzing naar onze kennis pagina. 

Lichtmanagement met sensoren voor optimaal rendement in de logistiek

Steeds vaker worden er sensoren toegepast in stelling paden om het energieverbruik te reduceren. Van belang is het om dan de juiste sensor op de juiste plaats in de juiste oplossing aan te bieden. Zo zijn er stand-alone oplossingen, waarbij de sensor ongecontroleerd en zelfstandig zijn trucje doet, en oplossingen waarbij een controle, foutmelding en meer intelligentie toepasbaar is. Sterk in Led levert momenteel het meeste een oplossing waarbij de lampen niet aan of uit gaan, maar dimmen naar een vooraf ingesteld niveau. Bij gebruik van de paden is het lichtniveau geoptimaliseerd tot 150 Lux opbrengst op de grond en 200 Lux op de stellingen. Het is goed mogelijk dat dit 70% is van de opbrengst van de lampen, met andere woorden, we dimmen altijd met 30%. Als er geen beweging is gaan we terug naar een dimstand van 90%. Het voordeel hierbij is een directe besparing, verhoging van de veiligheid en verlenging van de levensduur. Als we een led gaan dimmen met gemiddeld 60% gaan we ook 60% besparen en de levensduur verlengen met 60%.

Naast de het dimmen op basis van beweging is het ook mogelijk om dat daglicht afhankelijk te doen. Dan dimmen we terug bij zonlicht. In het DALI systeem maken we voor iedere lamp een eigen adres dat we individueel kunnen benaderen en een trucje kunnen laten doen. We kunnen daarmee heel nauwkeurig de verlichting afstemmen op het gebruik van het pand, de routing van de heftrucks en zijn we beter in staat om een maatwerk oplossing aan te bieden. We werken desgewenst ook met andere schakelingen, zoals een relais of alarm schakeling. Doordat we eigen programmeurs hebben zijn we ook bij storingen snel beschikbaar en kunnen we vaak met hulp op afstand al problemen oplossen.

Onafhankelijke system-integrator voor noodverlichting, lichtmanagement en armaturen

Centrale of decentrale noodverlichting?

Bij ieder logistiek pand hoort noodverlichting. Nood- en vluchtweg verlichting is een vereiste zoals bepaald in het bouwbesluit en de Arbo wetgeving. Hierover is vaak onduidelijkheid omdat meerdere partijen de normeringen als wetgeving zien en daarbij eindgebruikers onnodig op kosten jagen. Juist als we helder hebben wat het gebruikersdoel is, welke risico’s er zijn én hoe we hier invulling aan willen geven bepalen welke maatregelen nodig zijn. Als onafhankelijke partij adviseert Sterk in Led graag op dit gebied, juist omdat er zoveel onduidelijk is.

Bij noodverlichting hebben we de keuze uit een centraal- of decentraal systeem. Het verschil zit in een paar zaken. Meest gebruikt is decentrale noodverlichting, hierbij heeft iedere lamp een eigen accupack die bij stroomuitval inschakelt. Deze accu heeft een levensduur van ongeveer drie jaar en is vaak met een zelftest uitgevoerd. Dat zijn dan rode- en groene ledjes die aangeven of het systeem nog werkt zoals het hoort. De opbrengst is beperkt en dat maakt dat we op grootte hoogte (12 meter plus) vaak niet uit de voeten komen met decentraal.
Het alternatief is centrale noodverlichting. Sterk in Led adviseert dan vaak om een armatuur een dubbelrol te geven, een normaal bedrijf en een noodbedrijf. We plaatsen dan een relais bij ieder armatuur dat we in nood willen gebruiken en kunnen dit instellen tot 100% van de normale opbrengst. Ideaal voor bijvoorbeeld gevaarlijke werkplekken en grootte hoogte. Bij centrale noodverlichting is er een centrale batterij die meerdere armaturen overneemt, controle kan op afstand via een kringbewaking. Dat maakt de controle veel sneller, zeker omdat we op hoogte slecht de kleur van een controle lampje kunnen bepalen. Ook is de levensduur van de batterij langer, geen drie maar minimaal tien jaar. Dat betekend dat we in die levensduur niet drie keer omhoog moeten met een hoogwerker om batterijen te vervangen. De eenmalige investering bij centrale nood is duurder, maar de onderhoudskosten compenseren dit ruimschoots. Gaat het om een logistiek pand >5000 vierkante meter dan is het raadzaam om na te denken of een centrale noodoplossing haalbaar is. De onafhankelijke specialisten van Sterk in Led helpen u graag bij dit complexe vraagstuk.

Well Building Standard en BREEAM certified solutions

Steeds vaker krijgen we de vraag of de installatie voldoet aan de eisen van bovenstaande normen. De antwoorden die hierbij horen wisselen bij welke norm, welke oplossing en welke fabrikant het beste past binnen de aanbeveling of Programma van Eisen. Ook dit is maatwerk waarbij we u graag van dienst zijn.

Onze merken

Contact formulier

Vul onderstaand formulier in voor vragen, wij helpen u graag verder. U mag ook bellen naar 0345-525928.

Referentie projecten:

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Contact Info

Phone: 0345-525928

Web: https://sterkinled.nl

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.