AMG Performance Centre showroom2017-10-18T21:37:38+00:00

Project Description

AMG Performance Centre Veghel

Een van de vijf in Nederland

Bij de verbouwing van het AMG Performance Centre in Veghel, onderdeel van ASV Automobielbedrijven, is Sterk in Led betrokken voor de verlichting. Deze betrokkenheid heeft mede bijgedragen een het mooiste AMG centrum van Nederland. Uniek is dat ASV een hele verdieping van ruim 400 m2 beschikbaar heeft voor de exclusieve wagens. Daaronder vallen AMG en Maybach. De verbouwing was grondig, zo zijn is vloer vervangen voor een grindvloer en zijn er wanden geplaatst met meerdere schermen. Een bandenstapel met tablet voor geluidseffecten, die via een volledig nieuw sensationeel geluidssysteem zijn weg vinden. Op de vloer heeft een kunstenaar bandensporen getekend. In een pitlane omgeving zorgt dit voor maximale beleving. Om het geheel af te maken is er een dubbelzijdig led-scherm geplaatst van vier bij drie meter om onder andere live de Formule 1 te kijken. Dit scherm is in hoogte verstelbaar en kan ook voor business events gebruikt worden.

Gebouwbeheer systemen

Sterk in Led heeft de basis gelegd voor een gebouwbeheer systeem. Een verouderd klimaatbeheersing systeem is vervangen voor een Siemens BAC-net voor verwarming, koeling en ventilatie. Sterk in Led heeft het Litecom lichtmanagement geïnstalleerd op een iPad voor centrale bediening, daar is later het audio en video systeem bij gekomen. Op deze manier is er een centrale bediening voor het hele gebouw, ondanks dat het stand-alone systemen zijn zonder onderlinge connectie. Voor het lichtmanagement zit er een gratis app bij voor smartphones, zo kan iedereen die daartoe bevoegd is de verlichting bedienen.

Het brein van het lichtmanagement staat in het lokale netwerk van ASV en is naast de iPad ook te benaderen via een vaste PC. Dat gaat eenvoudig via een webbrowser. De software die we gebruiken is gratis en maakt automatische back-ups om ook bij problemen snel een reset uit te kunnen voeren. Als Sterk in Led toegang op afstand krijgt kunnen, zónder in de auto te stappen, snel schakelen bij storingen.

Slimme scenes

Met lichtmanagement gebruiken we scenes. Dat betekend dat we verlichting geautomatiseerd een actie kunnen laten doen op een commando. Dat commando kan een schakelaar zijn, of  bijvoorbeeld een pulsgever van een alarminstallatie. Bij ASV hebben we alle systemen gebruikt om maximaal de voordelen te gebruiken. Zo gaat op alarmcode de verlichting aan, en weer uit op een nacht scene die na een tijdsklok weer uit schakelt. De verlichting op de plafonds dimt automatisch terug bij zonlicht in drie groepen. Op deze manier is de opbrengst en egaliteit altijd voldoende. Hiervoor hebben we twee sensoren gebruikt die het invallende daglicht meten, zo maken we alleen het licht bij wat nodig is. Ook is de bediening van de zonwering via het lichtmanagement gekomen, deze werken nu ook centraal via de iPad en gaat automatisch omhoog als het alarm actief wordt (de laatste medewerker het pand verlaat).

Het mooiste wat we gemaakt hebben is een scene per auto. Omdat op de AMG vloer de auto’s een vaste plaats hebben zijn de lampen boven de auto’s in een scene gezet. Deze scene is op te roepen via de smartphone of tablet, en zorgt ervoor dat alle verlichting op de verdieping dimt naar 10%. Alleen de auto die geselecteerd wordt staat voor 100% in de spotlights.

 

De gebruikte verlichting

Het gebouw van ASV in Veghel leende zich voor de receptie en de AGM vloer perfect voor een high-bay armatuur. Waar we in een showroom metallic lak willen laten knallen, is dat met een standaard high-bay nogal een uitdaging. De kleurechtheid in combinatie met de lage verblindingswaarde was nog niet op de markt. In goed overleg met Abalight, een Duitse armatuur producent, is speciaal voor ASV een armatuur ontwikkeld. Deze heeft een kleurweergave > 93 Ra, dat betekend een museum kwaliteit aan licht. Deze waarde zorgt voor het knallen van de metallic lak, maar is ook gevaarlijk in een showroom. We zien nog beter onderling kleurverschil, en is daarmee alleen een aanrader voor plaatsen met nieuwe- en jong gebruikte wagens.
Voor het contrast heeft Sterk in Led bij de receptie een ander armatuur geplaatst, wel in dezelfde specificaties maar een andere bundel en voorzien van hoogglans zwarte kap. Dat maakt voor de receptie betere verlichting, is tevens daglicht afhankelijk gedimd en niet verblindend omdat we op hoogte tegen de zwarte kappen kijken.

Nog een bijzonderheid aan het pand is de begane grond. Daar staan de reguliere Mercedes-Benz modellen en de AMG gebruikte wagens. Er zit in deze ruimte een span plafond. Boven het plafond is dimbare tl-verlichting geplaatst, in het plafond downlights. De donwlights hebben we vervangen voor led downlights van BLS-Design. Deze hebben een COB-led technologie, in dezelfde kleur en kleurechtheid als de verlichting bij het AMG gedeelte. Dat zorgt weer voor de onovertroffen glans die we in een luxe showroom zo graag zien. Doordat de led verdiept in het armatuur ligt kunnen we veel licht maken, zonder verblinding.

Voor de stenen achterwand en railspots hebben we armaturen van Internova gebruikt, ook deze werken met een COB-technologie en kunnen helemaal op maat en wens worden geleverd. De railspots hebben flappen waarmee we de bundel kunnen afstellen voor de auto’s, zo accentueren we alleen hetgeen wat wij willen.

Website klant: www.asv.nl

Wij zijn er om te helpen. Vul uw gegevens in, wij nemen z.s.m. contact met u op. Wees gerust, ook wij houden niet van spam. U komt niet op een mailing.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Contact Info

Phone: 0345-525928

Web: https://sterkinled.nl

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.