ASV Mercedes-Benz Eindhoven2017-10-18T21:37:01+00:00

Project Description

Showroom verlichting @ ASV Mercedes-Benz Eindhoven

Showroom en aflever ruimten Mercedes-Benz Eindhoven

Na een succesvol project bij Mercedes-Benz in Veghel is Sterk in Led ook gevraagd mee te denken voor de vestiging in Eindhoven. Hier is een verbouwing gepland waarbij er kantoren plaats maken voor aflever ruimten en er een doorgang komt van de showroom naar de kelder. Deze doorgang heeft nogal wat consequenties omdat de doorgang in meerdere brandcompartimenten komt.

Afleveringen

De afleveringen worden tegenwoordig uitgevoerd vanaf speciaal daarvoor ingerichte ruimten. Deze zijn achterin de showroom, de klant kan dan direct het pand uit rijden en de grote weg op. Door de rust in de ruimte, welke afsluitbaar is middels een glazen duur, heeft de klant even een rustig 1:1 moment met de verkoper en kan na de instructie gelijk genieten van zijn Mercedes-Benz of Smart. De ruimte is voorzien van een asfalt-look vloer met bandensporen, een scheiding door middel van een doek en in het plafond spots die de auto in perfecte kleurweergave tentoonstelt. Deze kleurweergave is nodig om de metallic lak te laten knallen. Alles om de eerste indruk van de nieuwe auto een echt WOW! effect te geven.
Standaard staat de verlichting in de afleverruimte op 20%. Pas als de deur opent en de ruimte betreed wordt gaat de verlichting naar 100% om na de aflevering weer te zakken naar 20%. De afleverruimte staat namelijk naast het gangpad naar de keldertrap, en zo leggen we nog meer de nadruk op de trap en extra verdieping onder het gebouw. Voor de verlichting hebben we de Abalight Box spots genomen, om een exclusievere uitstraling te krijgen én moet goede, richtbare spots te werken.

Showroom

In de showroom was al led verlichting aanwezig, de hele showroom hing vol met led panels. Als er iets niet geschikt is voor een exclusieve showroom, dan zijn het wel led panelen. Ze geven veel reflectie op de auto’s en geven niet de sprankeling in de lak die gewenst is. Als poetsers heel vrolijk worden van bepaalde verlichting, weet je waarom je die niet in een showroom moet gebruiken. De led panelen hebben we een andere plaats geven en hangen nu bij Auto Jorg in Veghel. In de showroom hangen nu downlights van BLS met de kleurcode 940, en zijn daglicht afhankelijk gedimd. Door led verlichting te dimmen met hebben we een lineair verband met besparing en levensduur verlenging.
Voor de doorgang naar de trap hebben we bestaande led panelen gebruikt, en in een pijlvorm naar de trap gemonteerd. Door deze panelen zo te programmeren hebben we een looplicht effect gekregen waarbij de pijlen in de richting van de trap bewegen. In de kelder staan namelijk nog meer Mercedes-Benz modellen en is een uitbreiding op de showroom.

Lichtmanagement

In de kelder is al lichtmanagement van Philips aanwezig, dat doet zijn ding perfect en hebben we in tact gelaten. Voor de showroom hebben we het lichtmanagement van Zumtobel gebruikt, het Litecom Infinity systeem is namelijk gebruiksvriendelijk en kunnen we zelf programmeren. De noodverlichting in de nieuwe showroom is ook van Zumtobel, de bewaking hiervan gebeurd via het lichtmanagement. Ook bij deze vestigingen hebben we zo goed als alle mogelijkheden benut. De schakelingen lopen via een relaismodule voor de verdieping en de buitenverlichting, geintegeerd noodverlichting, pulsdrukkers voor nood, dimmen op aanwezigheid, dimmen op daglicht en een schakeling via het alarm.
De centrale bediening gaat via een iPad in de showroom. Deze is verbonden met het interne netwerk van ASV en kan ook extern worden benaderd via een webbrowser.

Website klant: www.asv.nl 

Wij zijn er om te helpen. Vul uw gegevens in, wij nemen z.s.m. contact met u op. Wees gerust, ook wij houden niet van spam. U komt niet op een mailing.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Contact Info

Phone: 0345-525928

Web: https://sterkinled.nl

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.