Fabriek metaalwaren @ Hermeta Asperen2017-08-01T14:32:14+00:00

Project Description

10.000 m2 industrie @ Hermeta Metaalwaren te Asperen

Metaalwaren fabriek, 1500 meter nieuwe lichtlijn voor zware industrie

Bij Hermeta Metaalwaren in Asperen hebben we de volledige fabriek voorzien van nieuwe verlichting. Met de nieuwe led lichtlijn, een totaal van anderhalve kilometer, kan de fabriek weer jaren vooruit. Het pand is opgedeeld in meerdere secties, met ieder een eigen specialisme. Deze varieert van een metaalwaren afdeling tot gevel- en projectbouw. Ook de moeilijke ruimten, zoals een aluminium gieterij met hoge temperatuur en anodiseer afdeling met zuurbad, vormen geen uitdaging meer voor het team van Sterk in Led. Dit noemen we de zware industrie. Om hier de goede armaturen te gebruiken moeten we met veel factoren rekening houden. De oude verlichting was compleet aan vervanging toe. Dit gaat om zowel ouderdom van de oude lichtlijnen maar ook is de indeling van de fabriek in de loop der jaren sterk veranderd.

Vanuit het KAM management is het onderwerp led verlichting ter spraken gekomen. Hierbij zijn er meerdere partijen op audiëntie gekomen. Daarbij is Sterk in Led er met zowel service, prijs als kwaliteit als winnaar uit gekomen. De investering is voor de klant in meerdere stappen opgedeeld en kon zodoende in de bouwvak gerealiseerd worden. De gebruikte armaturen zijn van Zumtobel, en hebben een L90 classificatie van 50.000 uur. Dat betekend een lichtterugval van maar 10% in 50.000 uur!. Dát is de kwaliteitsnorm die we graag gebruiken bij Sterk in Led.

De gekozen oplossing: 

De klant heeft gekozen voor een van de meest flexibele systemen op de markt, namelijk de Tecton serie van Zumtobel. Dat is een uiterst functionele rail waar zowel een lichtlijn, spots, noodverlichting en ook een high-bay op gemonteerd kan worden. Doordat er niet wordt gewerkt met connectoren in de lijn maar in het armatuur kunnen we op elke positie een lamp plaatsen. Daardoor komt er altijd recht boven een werkplek voldoende licht. En de connector arme rail is bij uitstek geschikt voor de zware industrie. Daarbij zijn zowel de verblindingswaarden, levensduur met lichtbehoud en spreiding perfect voor deze fabriek.
Er is nog een lastige ruimte om verlichting te plaatsen. Een ruimte met veel trillingen, ook weer zware industrie. Dit is de trommelruimte, met een hoogte van net aan twee meter waarbij maar één lijn aanwezig is. Deze lijn met montagepunten willen we graag behouden. Daarvoor hebben we de DataluxIQ van Luminaid gebruikt. Da is een continu doorlopende lichtlijn met ultra brede bundel om ook in de trommels goed te kunnen werken. Ideaal omdat het ook goed bestand is tegen trillingen en via een 60Volt gelijkspanning werkt. Zo is bedrijfszekerheid gegarandeerd.

Volledige oplevering in drie weken gedurende de bouwvak periode, waarbij we met een vaste montageploeg de fabriek in zijn gegaan. Door ruimte voor ruimte af te werken is het gegarandeerd dat er na de vakantie weer een operationele fabriek is.

Voor de toekomst

Onderdeel van het meer jaren plan is een optie voor lichtmanagement en noodverlichting. Ook komen binnen dit traject de kantoren nog aan bod, en gaan we nog goede  buitenverlichting verzorgen. Door het servicecontract kiest Hermeta voor een jarenlange samenwerking, een verstandige en verantwoorde keuze.

Website klant: www.hermeta.nl

Wij zijn er om te helpen. Vul uw gegevens in, wij nemen z.s.m. contact met u op. Wees gerust, ook wij houden niet van spam. U komt niet op een mailing.

Project Details

Categories:

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Contact Info

Phone: 0345-525928

Web: https://sterkinled.nl

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.