Showroom verlichting

Zo knalt het metallic de showroom uit

Specialist in het hogere segment automotive.

Sprankelende auto's die de showroom uit knallen

Een auto verlichten is een uitdaging. Zaken als reflectie, stofdeeltjes als ook kleine beschadigingen en een natuurgetrouwe uitstraling: verlichting maakt of breekt de deal.

Zonde, want met de kennis van led verlichting en de gevolgen die het heeft op hoogglans oppervlakken is het mogelijk om, tegen een eerlijke prijs, de showroom goed te verlichten.

Een showroom is geen poetsruimte.

Als je weet waar een autopoetser fijn mee werkt, dan weet je ook wat je in de showroom moet vermijden. In de afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan met de verlichting in de automitve showrooms. Onder andere bij Mercedes-Benz, Hyundai, Peugeot en Kia. Ook een AMG centrum en Van Hooff zijn klant bij Sterk in Led. En met een reden. Goed licht is namelijk van groot belang en kan een deal maken of breken.

 

Aandachtspunten voor automotive:

  • Vermijd directe inkijk in led's, daarmee voorkom je verblinding.
  • Gebruik een Ra>90, zoals een 940 kleur
  • Mix diffuus en direct licht voor een optimaal resultaat
  • gebruik GEEN led panelen, maar spots en downlights
  • Licht de muren aan voor een ruimtelijk effect
  • Vermijd harde lijnen in de verlichting, maak bij lichtlijnen gebruik van gespitste lensoptieken.
  • Basisverlichting: 300 lux. Verlichting op de auto's: minimaal 750 lux. Het menselijk oog neemt pas bij 500 lux goed kleur waar.

Hoe kies je voor de juiste verlichting?

Het belangrijkste: een lichtplan.

Laat altijd een lichtplan maken. Iedere showroom is uniek en vraagt om een eigen lichtplan. Wat goed werkt in showroom A, zal afbreuk doen voor showroom B. Met een lichtplan krijg je een 3D visualisatie van de showroom, en weet je exact waarom iets wel of niet werkt.

Maximaliseer besparing met sensoren

Veel showrooms hebben grote glazen gevels. Daar komt daglicht doorheen, en led is fantastisch om te dimmen. Geautomatiseerd dimmen op daglicht, overcapaciteit en beweging levert een additionele besparing op van gemiddeld 50 á 60%. En het kost maar een factie van de investering op verlichting.

Ook kan je slim schakelen op, bijvoorbeeld, het alarm. Bivakmuts en breekijzer? Lampen aan!

Welke verlichting in de showroom?

In een oriënterend gesprek met een van onze onafhankelijke adviseurs kijken we samen naar de mogelijkheden voor led verlichting. Sterk in Led levert als onafhankelijke partij meerdere oplossingen, van renovatie op lampniveau tot compleet nieuwe installaties.
Wat jouw showroom ook nodig heeft, wij denken met je mee.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.