Showroom verlichting

Zo kies je de juiste verlichting voor jouw showroom

Om voor jouw klanten de beste beleving te creëren

Bij veel bedrijven die we bezoeken zijn er verbeterpunten voor de showroom verlichting. Licht is een belangrijk onderdeel bij de beleving van een klant.

Neem auto’s, deze moeten er in een showroom op en top verzorgd bij staan. De juiste verlichting kan een auto doen sprankelen. Op deze pagina lees je over de do’s en don’ts voor de juiste showroom verlichting.

Kleur en kleurechtheid – Kies de juiste lampen voor je showroom

Kleur en kleurechtheid zijn twee losse eigenschappen van led verlichting. Voor de verlichting van je showroom is het belangrijk dat je aandacht schenkt aan het type verlichting. Wat moet de verlichting voor je doen? Welke eisen stel je?

Staan er in je showroom objecten met bijvoorbeeld een hoogglans, zoals auto’s, dan worden deze het mooist getoond onder een neutrale kleur. 4000 Kelvin, welke een prachtig neutraal wit licht geeft, is dan waarschijnlijk een goede keuze. De auto ziet er dan in de showroom net zo uit als buiten, mits de kleurechtheid in orde is.

De kleurechtheid is belangrijk voor het tonen van objecten in een showroom. Je geeft bezoekers graag de ultieme ervaring mee. Naast de beleving voor je bezoekers heb je te maken met de NEN normering voor binnenverlichting.

Laat de (led) verlichting voldoen aan de NEN normering

Conform de NEN normering voor binnenverlichting moet de verlichting een bepaalde CRI waarde hebben. De CRI (Coloring Rendering Index) laat zien hoe goed een lichtbron in staat is de échte (natuurgetrouwe) kleuren te weergeven. Een hoge waarde duidt op een betere kleurweergave. Voor de perfecte showroom verlichting is het verstandig gebruik te maken van een CRI waarde van boven de 80. Beter nog is het gebruiken van een lamp met een kleurechtheid van 90 of hoger.

Niet elke showroom is hetzelfde. Welke verlichting je nodig hebt is afhankelijk van de objecten die je toont. Wil je erachter komen welke verlichting voor jouw showroom de beste keuze is? Laat je reactie achter of stuur ons een bericht, een lichtadviseur zal contact met je opnemen.

Kan ik niet gewoon een verlichting kiezen met een CRI van 90 of hoger?

Dit hangt volledig van je situatie af. Mocht de verlichting worden geplaatst in een showroom met occasions dan is de juiste verlichting nog belangrijker. Heeft een auto een schadeverleden dan is de kans op kleurverschil groter met een CRI>90 lamp.

Hoe kies je voor de juiste verlichting?

Het belangrijkste: een lichtplan.

Laat altijd een lichtplan maken, iedere showroom is uniek en vraagt om een gelijke verlichting. Wat goed werkt in showroom A, zal afbreuk doen voor showroom B.

Denk na over slim lichtmanagement

Zeker in de moeilijkere showrooms die rond zijn, hoogteverschillen kennen of verschillende structuren hebben, is het voorkomen van schaduw een belangrijk punt. Met een intelligente lichtsturing zorgen we ervoor dat de schaduw zo min mogelijk aanwezig is.

Ook kan in een showroom de ruimte veranderen. Denk daarbij aan een wisseling van vloer (steen afgewisseld met hout) of grote kleurverschillen. Verschillen van deze aard zijn met lichtscenes op te lossen. Een scene wordt speciaal voor jouw showroom ontworpen en zorgt ervoor dat waar je je ook in de showroom begeeft, er altijd goed licht is.

Benieuwd welke verlichting het beste bij jouw showroom past?

In een oriënterend gesprek met een van onze onafhankelijke adviseurs kijken we samen naar de mogelijkheden voor led verlichting. Sterk in Led levert als onafhankelijke partij meerdere oplossingen, van renovatie op lampniveau tot compleet nieuwe installaties.
Wat jouw showroom ook nodig heeft, wij denken met je mee.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.