Tarieven

Op deze pagina vind je de tarieven van onze diensten

Project verlichting

Projectverlichting omvat alle disciplines waar voor ons tijd, en daarmee ook geld in gaat zitten. In deze tak profiteer je van alle kennis, know-how en voordelen voor de overgang van traditionele verlichting naar led verlichting. Uitgangspunt is dat er een reële kans op opdracht is voor Sterk in Led om, samen met jou, een langdurige relatie aan te gaan. Hierin zitten geen kosten in het voortraject, echter ontvang je beperkte informatie waarin kwaliteit, prijs en voorwaarden naar voren komen. Met deze informatie kun je, zowel rationeel als emotioneel, een keuze voor de leverancier bepalen.

De beperking in informatie uit zich met name in de ontwerpen. Je kunt een ontwerp verwachten conform de gedragscode van de Nederlandse Stichting Voor de Verlichtingskunde (NSVV), met alle relevante berekeningsvlakken en eisen. In tegenstelling tot een betaald lichtplan zit daar niet de informatie bij waarbij men zelfstandig de markt op kan. Wenst men dat wel, dan kan daar een consultancy opdracht voor komen. Bij opdracht voor Sterk in Led wordt deze factuur gecrediteerd.

 

Kosten indicatie:

  • Lichtlijnen: all-in met montage, hoogwerkers, afhankelijk van gewenste Lux waarden € 75 tot € 125 per meter
  • Renovatie lichtlijnen: all-in, afhankelijk aantallen, merk en uitvoering € 110 tot € 190 per armatuur
  • High-Bay armaturen: all-in, afhankelijk merk, opbrengst, spreiding en verblinding € 200 – € 500 per armatuur
  • IP65 opbouw: met renovatie mogelijkheid, all-in, afhankelijk merk en uitvoering, € 100 – € 250 per armatuur
  • Bordje vluchtweg verlichting: kijkafstand 30 meter, decentraal, € 125 – € 175 per stuk
  • Inbouw armatuur systeemplafond: afhankelijk soort, merk en optiek, €80 – € 175 per stuk

 

 

Let op! Prijzen sterk afhankelijk van uitvoering, merk, opbrengst en aantallen. Dimbare armaturen kunnen duurder uitvallen. Alle prijzen exclusief btw.

 

DALI lichtmanagement, meest uitgebreide systeem met daglicht- en beweging's afhankelijke regeling, ieder armatuur individueel aanspreekbaar, benaderbaar via webbrowser, optioneel met iPad bediening, als basis voor gebouwbeheer systeem, all-in met montage en programmeren c.a. € 4.500 ex btw tot 3 DALI lijnen (per lijn 64 adressen). Daarna per 3 lijnen € 2.000 extra voor het “brein”.
Simpel, enigszins beperkt stand-alone lichtmanagement, all-in met montage en programmeren circa € 1.500 ex btw.

Met projectverlichting wordt de zorg volledig uit handen genomen. Uiteraard heb je in het hele proces inspraak, via jouw vaste projectleider welke ook met regelmaat op het werk aanwezig is. Sterk in Led regelt de hoogwerkers, monteurs, planning, levering verlichting, programmering van daglicht en/of beweging afhankelijke regeling, logboek voor noodverlichting, het complete plaatje. Door onze goede inkoopcondities is deze vorm van investeren het meest gekozen onder onze klanten.

Consultancy

Voor consultancy opdrachten werkt Sterk in Led met twee mogelijkheden, op basis van een projectprijs of op nacalculatie op uren basis. Het standaard uurtarief voor een senior expert in de verlichtingstechniek bedraagt €125,- ex btw. Ondersteuning vanuit de binnendienst is belast tegen een uurtarief van € 59 per uur. Vaak is dat de administratieve kant van het project, zoals het opvragen van bouwtechnische tekeningen en het verzorgen van de planning. Voor recurring business klanten is het mogelijk een prijsafspraak te maken voor arbeidsuren.
Bij grote projecten prefereren wij een vooraf bepaald kader waarin vast staat waar onze verantwoordelijkheden liggen. Deze verantwoordelijkheden kunnen variëren van enkel een ontwerp tot complete (project)begeleiding van de elektrotechnische installatie.

Voor beleggers, vastgoedbeheerders en gebouw eigenaren doen we met regelmaat het begeleiden van de overgang naar led verlichting. Een gebruiker van het pand wordt aangeschreven vanuit de wet milieubeheer, wil graag over naar led maar heeft daar de toestemming van de gebouw eigenaar van nodig. Wij kunnen hierin middelen met beide partijen. Hoe dit in jouw situatie kan helpen hangt af van jouw wensen. Neem voor meer informatie en prijzen contact op met Harm Blokvoort, via het algemene nummer of harm@sterkinled.nl

Lichtmeting NEN1891

Bij oplevering van nieuwe led installaties wordt steeds vaker een lichtmeting verplicht gesteld door de opdrachtgever. Hiermee dekken zij zich in voor lichtterugval binnen de door de fabrikant opgegeven levensduur. Ook is het een controle of de waarden, zoals bepaald in het bestek, worden gehaald. Sterk in Led kan deze metingen uitvoeren, hiervoor hebben we een Jeti Specbos voor spectrale metingen, een klasse A meetcel voor Lux metingen en diverse, en uiteraard gekalibreerde, aanvullende instrumenten.

In deze meting maken we een meetvlak conform de NEN1891, welke meestal ergens tussen de 150 en 250 meetpunten bevat. Het uitzetten van het raster, doen van de metingen en verzamelen van de gegevens kost serieus tijd. En, om het conform de norm te doen, moet het onder bepaalde voorwaarden gebeuren wat tot extra kosten kan leiden.

 

Kosten:
Per meetvlak € 195,- voor Lux
Aanvullend €50,- voor meting diffuse reflectiefactor
Eenmalige rapportagekosten €95,-
Bedragen exclusief btw, reiskosten en eventueel overwerk tarief.

Het is mogelijk om op urenbasis mee te werken, met de aanwezige apparatuur en donkere ruimte, aan de ontwikkeling van led armaturen. Neem hiervoor contact op met Harm Blokvoort, via harm@sterkinled.nl

Onafhankelijk ontwerp

Een lichtontwerp is bedoeld om te bepalen hoeveel licht er nodig is om een taak en functie uit te kunnen voeren. Door dit onafhankelijk van een merk of oplossing te doen, komt het meest eerlijke en betrouwbare plan op tafel. Daarmee kan de aanvrager zelfstandig de markt op gaan met een compleet PvE. De merken die daarin worden geselecteerd zetten wij weer in het lichtplan om de kwaliteit hiervan te garanderen. Een lichtplan is altijd inclusief:

 • 3D aanichten
 • Plattegrond aanzicht
 • Montage overzicht verlichting
 • Werkvlak berekeningen
 • Meetrasters voor nameten conform NEN1891
 • Eisen voor armaturen in het ontwerp (spreiding, opbrengst, e.d.)
 • Conform de daaraan gestelde eisen door de Nederlandse Stichting voor de Verlichtingskunde (NSVV) gedragscode

 

Kosten:
Per verdieping c.a. € 250,- inclusief 1 revisie voor uitgekozen armaturen. Prijs afhankelijk grootte project, aantal verdiepingen, gebruiksdoel (horeca kost meer tijd dan industrie).

Noodverlichting ontwerp

Een noodverlichtingsplan is altijd maatwerk en daarmee kunnen we vooraf geen prijs bepalen. We doen een project op uren- of projectbasis, afhankelijk waar de klant zich comfortabel mee voelt. Als Sterk in Led opdracht krijgt voor uitvoer vervallen de kosten voor dit plan, je betaalt alleen de armaturen en arbeid.

 

Kosten centrale noodinstallatie:
Aafhankelijk van armatuur- of groepsbewaking en totale projectomvang, circa € 8.000 tot € 25.000 all-in, ex btw.

 

Kosten decentrale noodverlichting:
Achteraf inbouw anti paniek verlichting in led armatuur €95 tot €125, afhankelijk wel/geen DALI monitoring, exclusief btw en zonder montage. Muurbord vluchtweg, basic versie met 50.000 uur en 5 jaar garantie circa € 110, premium € 175 exclusief btw en zonder montage.

Jaarlijkse inspectie noodverlichting, zonder batterijwissel (op nacalculatie), vanaf € 450,- ex btw per jaar
Bestaande klanten profiteren de eerste drie jaar van 50% korting!

Service level agreement

Voor alle MKB en groot zakelijke klanten uit de projectverlichting is er een SLA van toepassing. De basisvormen:

 

Zilver, v.a. € 10.000 investering:
Jaarlijkse controle met indicatie Lux meting

 

Goud, v.a. €25.000 investering:
Idem aan zilver, aangevuld met:
Coulance op montagekosten bij defect, voor 5 jaar
Eenmaal per jaar kosteloos aanpassen lichtmanagement
Gratis noodverlichting ontwerp

 

Platinum, v.a. €100.000 investering:
Idem aan goud, aangevuld met:
10 Jaar montagekosten vrij bij garantie
Oplevering met NEN1891 lichtmeting
Life-time service aanpassingen lichtontwerp
Kosteloos aanpassen lichtmanagement
Kosteloos hulp op afstand voor lichtmanagement
24/7 storingsdienst