Videotheek

Online kenniscentrum verlichting. We delen e-books, video en artikelen over verlichting, lichtmanagement en kwaliteitsbepaling.

Een eerste kennismaking met het bedienen en programmeren van het Zumtobel Litecom lichtmanagement.

Vaak zie ik nog, bewust of onbewust, fouten in een lichtplan. In deze video de meest voorkomende fouten én een belangrijke tip waardoor je niet de dupe wordt van een slecht lichtplan.

Hoe kies je de beste kantoorverlichting? In deze video zien we waar het bij veel bedrijven mis gaat.

Led tubes zijn kwalitatief de minst goede oplossing voor de renovatie van verlichting. In deze video de uitleg waarom, en wat een goed alternatief is.

Korte tip voor #noodverlichting om minder vaak een accuwissel uit te voeren. #Lithium #Led

Onderlinge kleurtolerantie wordt in MacAdam steps weergegeven, ook wel SDCM genoemd. Hoe hoger, hoe groter onderling kleuren kunnen/ mogen verschillen. Wil je dat alle lampen dezelfde lichtkleur geven, kies dan voor een SDCM lager dan 3.

Een overzicht voor het bijbouwen van noodverlichting in een armatuur met led tubes.

Niet alleen besparen we op stroom, maar ook op onderhoudskosten. Los van besparing werkt het alleen als we de eerste stap in het adviestraject goed meenemen: het uitgangspunt moet namelijk geen besparing zijn. Het uitgangspunt moet zijn dat er altijd voldoende licht is om veilig te werken.

Sneller besparen met led verlichting door het gebruiken van sensoren. Procentueel is dezelfde besparing mogelijk als met de overgang naar led, waar de investering echter véél kleiner is.

Veilig werken gaat boven energiebesparing.

Wat zijn de verschillen tussen centrale- en decentrale noodverlichting? Waar liggen de kansen op besparing, onderhoud en veiligheid? In deze video de toelichting, wet- en regelgeving en de voordelen van beide systemen.

Ons specialisme, projectverlichting voor de industrie. Hoe? Door een onafhankelijke en directe inkoop zijn kortingen tot 70% op de adviesprijs mogelijk. Altijd een 24/7 storingsdienst en garantie op arbeid, omdat we alleen de beste armaturen leveren tegen de beste condities.

Wanneer mag een led lamp of armatuur als "made in Holland" worden verkocht? Welke risico's kleven daaraan, en is een "made in Holland" lamp ook beter dan een Chinese lamp?

Led is een blauwstraler, en dat geeft per definitie blauw licht. Maar is het echt zo schadelijk als in de media staat?

Hoe kan je een tl lamp vervangen voor led? Welke mogelijkheden zijn er, wat zijn de voor- en nadelen en hoe kan je ervoor zorgen dat verlichting voor je gaat werken? In deze video de antwoorden op de meest gestelde vragen bij het vervangen van tl verlichting door led.

Led lease is vaak een goed alternatie voor zelf investeren. De besparing is vaak groter dan de leasekosten, dat maakt niets doen duurder!

Voor gebouwbeheerders en vastgoed eigenaren hebben we een consultancy afdeling. We maken lichtplannen, doen lichtmetingen en maken noodverlichtingsplannen.